Geçen hafta yaşanan aday krizi sonrası yoluna altılı değil beşli olarak devam etme kararı alan Millet İttifakı'nda Akşener'in masaya gelebileceği iddia ediliyor. 

DW Türkçe'den Kıvanç El'in haberine göre; 2 Mart toplantısında beş liderin Kemal Kılıçdaroğlu ismi üzerinde uzlaşması ancak İYİ Parti'nin anket yapılması, yapılan anketlerde önde olduğu ifade edilen Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'tan herhangi birinin aday olması çağrısı sonrası masada çıkan kriz üzerine yoğun bir ikna trafiği yaşanıyor. 

Beş lider 4 Mart'ta toplanarak, "Milletimizin kurduğu masamız ilk gün hangi ilke ve hedefler doğrultusunda kurulduysa, bugün de yine aynı istikamette çalışmalarına devam etme kararlılığındadır" mesajı vermişti. Akşener de toplantıya katılmayacağını açıklamıştı. 

2 İSİM İDDİASI

Bu süreçte İYİ Parti'nin de CHP'nin de adaylık görüşleri konusunda geri adım atmadığı ancak bir "3. Yol" arandığı vurgulandı. Akşener'e yeni bir teklif gittiği öğrenilirken bu teklifin "2 yeni cumhurbaşkanı yardımcısı ismi" olduğu iddia ediliyor. Bu isimlerin ise İmamoğlu ve Yavaş olabileceği ileri sürülüyor. Bu konuda resmi bir açıklama yapılmazken, altılı masa kurmayları, "Bazı sürpriz gelişmeler olabilir" yorumu yapıyor.

Millet İttifakı'nın 14:00'teki toplantısının 6'lı mı 5'li mi olacağına dair hala netlik bulunmazken İYİ Parti'de başkanlık divanı toplantısı gerçekleşiyor. Buradan çıkacak görüşe Akşener'in Saadet Partisi'ne gidip gitmeyeceği netleşecek.