Emek ve Özgürlük İttifakı, son toplantısında seçime ittifak adıyla girme kararı aldı. Seçime girme yeterliliği olan partilerin kendi ad ve logosunu kullanacağı, yerelde işbirliklerine gidileceği belirtilirken, cumhurbaşkanı adaylığı konusu ise sonraki toplantıya bırakıldı. 

KILIÇDAROĞLU'NUN ZİYARETİYLE NETLEŞECEK

23 Mart’tan önce açıklama yapılması beklenirken, tutumda CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ziyaretleriyle netleşme olması bekleniyor. TİP’le görüşen Kılıçdaroğlu’nun yakın zamanda HDP ve EMEP gibi diğer bileşenleri de ziyaret edeceği, görüş alışverişinde bulunacağı kaydediliyor. 

OYLARIN BÖLÜNMEMESİ İÇİN ÇAĞRI YAPILACAK

İttifakın son toplantısında ise Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ya da desteklenmesine itiraz eden bileşenin olmadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre “makul adaylardan olduğu” vurgulanan Kılıçdaroğlu’na doğrudan destek açıklaması yapılmayacak. Bunun yerine aday çıkarmama yönünde birleşildiği, açıklamada ise Kılıçdaroğlu’na işaret edileceği belirtiliyor. Böylece açıklamanın “doğrudan Kılıçdaroğlu’na oy isteği yönünde olmayacağı ancak iktidarın yenilmesi  ve oyların bölünmemesi için çağrı” şeklinde olacağına vurgu yapılıyor.