Festival; Kütahya Valiliği himayelerinde, T.C Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Çavdarhisar Kaymakamlığı, Çavdarhisar Belediyesi, Kütahya İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Film Yapımcıları Birliği Sendikası (FİYAB) ve Kütahya Ticaret Odası’nın destekleriyle  Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği(ASİFSAD) tarafından düzenleniyor.

FESTİVAL ADINI TARİHİ AİZANOİ ANTİK KENT’TEN ALIYOR

Festival Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan, geçmişi MÖ 3 bin yıllarına kadar uzanan Aizanoi Antik Kent’te gerçekleştiriliyor. Tarihi dokusu, mistik havası ve doğal güzellikleriyle son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri Aizanoi Antik Kent ; Avrupalı gezginlerce keşfedilmiş ve kalıntıları günümüze kadar sağlam şekilde gelmiş en büyük Roma Kentlerinden birisi. Antik Kent’te bulunan kalıntılar arasında en önemli yere sahip olan Zeus Tapınağı, Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı olma özelliğini de taşıyor. Ayrıca 15 bin kişi kapasiteli tiyatro ve tiyatroya bitişik nizamda yapılmış 13 bin 500 kişilik stadyum, iki hamam, dünyanın ilk ticaret borsa binası, sütunlu cadde, Pankelas çayı üzerinde ikisi ayakta kalmış beş köprü, iki agora, Meter Steunene kutsal alanı, nekropoller bulunmakta. Yakın zamanda Pasedion ve Afrodit heykel başlarının bulunduğu kazılar düzenli olarak hız kesmeden devam ediyor. Efes, Bergama ve Side Antik Kent’lerle çağdaş olan Aizanoi bu  bu tarihi yerler kadar ilgi görmeyi hak eden bir yer.

 Antik Kent’in mistik havası ve Zeus Tapınağının muhteşem görüntüsü eşliğinde film izleme ve müzik keyfini ziyaretçilerine sunan Aizanoi Kısa Film Festivali kentin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor.

FESTİVAL 2,3,4 HAZİRAN’DA YAPILACAK

2,3,4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Aizanoi Kısa Film Festivali üç gün sürecek. Dolu dolu geçecek olan üç günlük festivalde ünlü yönetmen, oyuncu ve akademisyenlerle gerçekleştirilecek söyleşiler, atölye çalışmaları ve ödüllü kısa film gösterimleri gerçekleştirilecek. Kültürel Miras, Çevre Bilinci / İklim Krizi ve Spor / Sağlık olmak üzere toplam 3 kategoride ödüller verilecek.

Sinema Tarihine ismini büyük harflerle yazdırmış olan Kütahya’lı yönetmen Ahmet Uluçay anısına özel bir gece düzenlenecek olan festivalde Ahmet Uluçay özel ödülü de sahibini bulacak.

Açılış konserini Kütahya Valiliği önünde 2 Haziran ‘da Şef.Musa Göçmen SENFOROCK ile yapacak olan festival 4 Haziran akşamı da Aizanoi Antik Kentin muhteşem atmosferinde yapılacak olan ödül töreni ve Sanatçı Göksel’in vereceği Gala konseri ile sona erecek.