Bilecik Belediyesi'nin şehir merkezindeki 3 bin 200 metrekarelik Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait alana yaptığı Atatürk Parkı'na, Atatürk ve köpaği Foks'un heykeli yapıldı.

"ATATÜRK'ÜN HAYVANSEVERLİĞİNİ GÖSTERMEK İSTEDİK"

Atatürk Parkı'nda yapılan Atatürk ve köpeği Foks'un heykelinin açılışına CHP İlçe Başkanı Berna Pamukcu, CHP ve İYİ Parti teşkilatı üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, çocuklar ve vatandaşlar için hayvan sevgisine dikkat çekmek ve parka renk katmak amacıyla güzel bir çalışma yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Atatürk Parkımızda ikinci heykeli yaptık. Parkta bu ikinci Atatürk heykelimiz. Özellikle pandemi dönemi olmak üzere her zaman sokak hayvanlarımız için elimizden gelen çabayı göstererek onları aç ve susuz bırakmadık. Bu anlamda öncelikle Veteriner İşleri Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür ediyorum. Salgın döneminde yaklaşık 3 ton mama dağıttık. 60 kedi, 60 da köpek kulübesi yaptırdık. Bunlar barınağımız dışındaki çalışmalarımız. Bununla birlikte Atatürk’ün meşhur köpeği Foks’un heykelini koyduk parkımıza. Hem Atatürk’ün hayvan severliğini göstermek hem de çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren birer hayvansever olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Bunun yanında parka, bölgemizde yaşayan hayvanlardan birer biblo koyduk. Burası hem fotoğraf çektirmek hem de parkımıza renk katması için güzel oldu" şeklinde konuştu.