İşgal altındaki Batı Şeria'da geçen ve İngiliz-Filistinli film yapımcısı Farah Nabulsi'nin yönettiği film, Filistin deneyiminin doğru temsilinin kanıtı oldu. Ödül, geçtiğimiz gün gerçekleşen British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) ödül töreninde takdim edildi.

HEMŞEHRİLERİNE İTHAF ETTİ

The Present, Nabulsi'nin ilk yönetmenlik denemesi ve Filistinli film yapımcısı ve şair Hind Shoufani ile birlikte yazıldı. Nabulsi kabul konuşmasında ödülü "Filistin halkına" ithaf etti.

2 Şubat 2020'de vizyona giren The Present, evlilik yıldönümlerinde karısına hediye alma görevinde İsrail askerlerini ve kontrol noktalarında cesaretini kırılann Yusuf ve küçük kızının hikayesine odaklanıyor. 

Filmin çekimleri, Filistin'de 6 gün sürdü.

NETFLİX’TEN İZLENEBİLİR

Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle iki ay ertelenen ödül töreninin katılımcılarından bazıları etkinliğe uzaktan bağlandı, bazıları ise etkinliğin yapıldığı Londra'daki Royal Albert Hall'da bulundu.

The Present ayrıca, 26 Nisan'da gerçekleşecek olan 2021 Oscar'larında En İyi Canlı Aksiyon Kısa Film Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Ödüllü film, çevrimiçi yayın hizmeti Netflix'te izlenebilir.

(Middle East Eye, Çeviri: polemikhaber)