Minyonlar: Gru'nun Yükselişi, gençlik günlerinde olan Gru'yu takip ediyor ve serinin ilerleyen bölümlerinde evrimini bir süper kötü adama dönüştürüyor.

Ancak orijinal filmin aksine, filmin Çin’de yayınlanan versiyonu Gru ve akıl hocası Wild Knuckles'ın gün batımına doğru ilerlemesiyle bitmiyor. Bunun yerine, Wild Knuckles hapse atılırken Gru iyi adamlardan biri olur. 

‘ÇİN’İN ÜÇ ÇOCUK POLİTİKASINA YÖNELİK DEĞİŞİKLİK’

Filmin Weibo'da paylaşılan gönderileri ve ekran görüntüleri, sansürcülerin filme bir dizi altyazılı hareketsiz görüntü eklediğini gösterdi. İçinde, Wild Knuckles'ın başarısız bir soygundan sonra 20 yıllık hapis cezası yediğini açıklıyorlar. Ayrıca bir "oyunculuk aşkı" keşfeder ve bir tiyatro topluluğu kurar.

Bu arada Gru, "ailesine döndü" ve üç kızının babası olmak onun "en büyük başarısı" oldu. Değişiklik, Çin'deki birçok kişi tarafından alay edildi. Bir kişi, "Gerçek hikaye paralel bir evrende" yazdı. Diğerleri, Gru'nun alternatif sonunun, ülke doğum oranını yükseltmeye çalışırken Çin'in üç çocuk politikasını uygun bir şekilde desteklediğini söyledi. 

Olumsuz tepkilere rağmen, serinin beşinci bölümü olan film, gişede başarı elde etmeye devam etti ve bildirildiğine göre Çin'deki açılış gününde yaklaşık 21.74 milyon yuanla (3,2 milyon dolar) pandemi rekoru kırdı. 

FİGHT CLUB’A AYNI TARİFE ‘TUTMADI’

Dünyanın en katı sansür kurallarından bazılarına sahip olan Çin için popüler bir yabancı filmin sonunu ilk kez değiştirmiyor. Bu yılın başlarında, Çin yayın platformu Tencent Video'da yayınlanan 1999 kült Amerikan filmi Fight Club'da kahramanın birkaç gökdeleni havaya uçurduğu yer kaldırıldı ve yetkililerin kazandığını ve günü kurtardığını söyleyen bir mesajla değiştirildi.

Değişiklikler bir tepkiye yol açtı, hatta filmin uyarlandığı 1996 romanını yazan yönetmen David Fincher ve yazar Chuck Palahniuk'tan tepkiler aldı. İnsan Hakları İzleme Örgütü yeni finali "distopyacı" olarak nitelendirdi. Tencent daha sonra değişikliklerin çoğunu tersine çevirdi, yalnızca çıplaklık içeren sahneleri kaldırdı. (BBC)