Polemikhaber yayınında Kadir Kaplan'ın sorularını yanıtlayan Vildan Ortaç "Bu kitabı yazmamım bir çok amacı var bu kitabı çıkarmak benim bir  hayalim olması, bu kitabın satışından oluşacak tüm gelir okumak isteyen çocuklara gidecek yani bir sosyal sorumluluk projesi ve dünya tarihindeki kadınların başarılarını yaptıklarını en azından bu kitap da  yer alan 50 kadın ile yeni kadınlara örnek olunması ve kadının gücünü başarısını hatırlatmak istedim." dedi.

Ortaç şunları anlattı

*Dünya tarihinde ilk günden bugüne kadar milyonlarca değerli kadının yaratıcılığı dünyaya dokunuşları birlerce buluşa attıkları imzalardan bahsetmek özellikle ilk kadınlardan bahsettiğim kitabımda bundan sonraki tüm kadınlara ilham ve güç vermesini isterim. 

*Dünya’ya dokunan sayısız değerli kadın var çok güçlü çok akıllı hiç pes etmeyen erkek egemen bir dünyada bunları yapmanın bir çok buluşa imza atmanın ne kadar zor olsa da tarihe isimlerini yazdırmalarından dünyaya ne çok katkıları varken hala diğer sınıf muamelesi görülmesini üzülerek izliyoruz. 

*Bu kitaptaki kadınları okuyan herkese neler başardığımızı ve neleri başarabileceğimizi hatırlatmak istedim.

*Aslında ben bir çok sosyal sorumluluk projesi yaptım ve bunların hepsinin iyiliği yaygınlaştırmanın bir küçük halkaları olasını istedim. 

*Özellikle covid dönemimde hayata başka bir boyuttan bakmanın da mümkün olduğunu  göstermenin zamanı ve fırsatları iyi değerlendirmenin önemini vurgulamak okumak isteyen çocuklara ve hayallere örnek olmak istedim. 

*Aslında ben Özel bir hastanede Hastane direktörü olarak çalışıyorum son bir yılda COVID in de hayatımıza kattıklarına başka bir yerden bakarak daha çok sosyal sorumluluk projesi yapmak birçok şeye sahip olan insanların hiç sahip olmayan insanlara o gözle bakmalarının önemini anlatmak istedim.