Çalışmalarına toplumu ve izleyiciyi de dahil eden sanatçının sanatında, geçmişin kütüphanelerini güncel sanal kütüphanelerle, geçmiş ideaları güncel idealarla örtüştürürken, geçmişin mitleriyle güncel mitler arasında köprüler kurarken görüyoruz.
 

ZORAN ZİVKOVİC İLHAM KAYNAĞI OLDU

Sırp edebiyatının yazarlarından Zoran Zivkovic, 2003 yılında Dünya Fantezi Ödülü’ne değer görülen “Başka Zaman Kütüphaneleri” adlı eserinden etkilendiğini söyleyen Beyaz, bu eserin Zoran Zivkovic’in “Kitaplar kadınlara, (insanlara) kadınlar şehirlere benzer, onlar aslında boştur biz onları zamanla tanıdıkça ve yaşadıkça, okudukça doldururuz” dedi.

'BAZILARI VAR BAZILARI YOK'

Kendisine mini kitaplar ve sanal kütüphane oluşturan Beyaz, her bir eserin kendi içinde farklılık gösterdiğini belirterek “Bu kitapların bazıları aslında gerçekte var olan kitaplar, bazıları ise yok, yani biz kitapmış gibi her şeyi okuyabiliriz mantığıyla tasarladığım kitaplar. Kelimenin, görselin her bir nesnenin değeri ve okumaya değer olduğu bu kompozisyonlarda, gölge figürler var; bunlarda Platon’un mağara teorisi ve oradaki gölge insanların mağaradan çıkma çabası ya da boşvermişliği. Yer yer ayna kullanarak ve izleyiciyi esere dahil ederek izleyicinin kendini önemsemesini istiyorum” ifadelerini kullandı.