Fazıl Say'ın babası müzik eğitimcisi ve müzik yazarı Ahmet Say, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Say sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Babamı kaybettik. Üzüntüm sonsuz. Ahmet Say, Türkiye’nin en değerli aydınlarından biriydi, tüm müzik ve edebiyat çevresinin de başı sağolsun. 86 yıllık ömründe ne çok eser bıraktı. Ve çok özel çok güzel bir baba oğul ilşkisidir, son anına kadar. Başımız sağ olsun'' ifadelerini kullandı.

AHMET SAY KİMDİR?

Müzik eğitimcisi ve müzik yazarı olan Ahmet Say, 1935 yılında İstanbul’da, Kadıköy’de doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ni bitiren Say, İstanbul Belediye Konservatuvarı'na girdi ve okulu terk etti. 1954 yılında basın-yayın eğitimi almak için Almanya’ya gidip altı yıl orada yaşadı. Yurda döndüğünde Bingöl’de üç yıl öğretmen, halk eğitimcisi ve folklorcu olarak çalıştı. Bu dönemde türkü, ağıt ve masallar derledi, halk dansları toplulukları kurdu ve çocuk toplulukları yetiştirdi.

Ankara’ya yerleşti ve 1967’de Türk Solu adlı derginin yazı işleri müdürlüğüne getirildi. 12 Mart darbesi döneminde 17 ay hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra Kocakurt romanını yazdı. 1977’de ise Cemal Süreya, Vecihi Timuroğlu, Ragıp Gelencik, Demir Özlü, Ali Püsküllüoğlu ile aylık Türkiye Yazıları'nı çıkarttı. 1980’den başlayarak kendisini bütünüyle müzik yazarlığına verdi.

Edebiyatçılar Derneği kurucu üyelerinden olan Ahmet Say, iki yıl süre ile bu derneğin başkanlığını yaptı. Edebiyat ustalarına verilen Edebiyatçılar Derneği Onur Ödülleri Altın Madalyası'nı kurumsallaştırdı.

Ünlü müzisyen, TRT Ödülleri Öykü Yarışması Başarı Ödülü, Yeni Adımlar Dergisi’nin açtığı Sabahattin Ali Hikaye Yarışması Birincilik ödülü, 28. Ankara Uluslararası Film Festivali "Sanat Çınarı Ödülü gibi çok sayıda ödüle layık görüldü.