Joanne Kathleen "JK" Rowling, yeni kitabı ‘Ickabog’u 10 yıl önce yazmaya başladığını ve tavan arasında sakladığını söylemişti. Daha sonra ise öyküyü karantina döneminde çocuklara sunmaya karar verdiğini açıklamıştı. 

"The Ickabog" kitabında kullanılacak olan 34 resimden 13 tanesi Alanya (BİLSEM) öğrencilerinin resimlerinden seçildi. 

JK Rowling, 10 Kasım 2020'de yayınlanan The Ickabog kitabında yer almaları için ömür boyu bir kez The Ickabog'u resmetmek için 7-12 yaşları arasındaki genç sanatçıları davet etti. Türkiye'deki basılacak olan kitabında kullanılacak olan resimler ile ilgili yarışma ise sonuçlandı.

Binlerce resim arasından "The Ickabog" kitabında kullanılacak olan 34 resimden 13 tanesi Alanya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinin resimlerinden seçildi.

KİTABIN KONUSU

Sımsıcak, sürükleyici ve eğlenceli bir peri masalı... Etrafına dehşet saçan bir canavar ve her şeye rağmen umudunu asla kaybetmemek üzerine müthiş bir macera.

Bir zamanlar Cornucopia Krallığı dünyanın en mutlu yeriydi. Bir sürü altını, hayal edebileceğiniz en zarif bıyıklara sahip bir kralı ve yediğinde insanı mutluluktan dans ettirecek kadar nefis yiyecekler sunan kasapları, pastacıları ve peynircileri vardı.

Her şey mükemmeldi – tabii efsaneye göre korkunç canavar Ickabog’a ev sahipliği yapan Kuzey’deki çamurlu ve sisli Bataklık Diyarı dışında. Ickabog’un çocukları terbiye etmek için onları korkutmak amacıyla anlatılan bir efsaneden başka bir şey olmadığını aklı başındaki herkes bilirdi. Fakat efsanelerin tuhaf bir yanı vardır, bazen kendi kendilerine can bulurlar.