CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile birlikte pandemi döneminde zor günler geçiren 
sokak müzisyenleri ile Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Anayasanın 'Sanatın ve sanatçının korunması' maddesini hatırlatarak, "Yani devlet 'Ben tedbir almam' diyemez. 'Alabilirim' de diyemez. Almak zorunda, sanatçıyı korumak zorunda. Sanatın ve sanatçının gücünü siyasi otoritenin duyması lazım" dedi.


Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

*Çok parçalısınız. Yani bütün sanatçıları, bütün sanat dünyasını temsil eden bir çatı yok mu? Ve bu çatı çıkıp Kültür Bakanlığı'na demeli ki, "Sanatçının kim olup olmadığına sanatçılar karar verir" demesi lazım. 

*Bakın bir fonunuz var. Üstelik o fona siz para ödüyorsunuz, yani sizin eserlerinizden ötürü o fona, Kültür Bakanlığı'na para gidiyor. 2017 rakamı 320 milyon lira. Paranın ana amacı ne? Sanatı ve sanatçıyı korumak. Yani bu Anayasa'nın gereğini yapmak. Bu para ne oldu? Sizin paranız. Size ödenmesi gereken para. Bugün için ödenmeyecek de ne zaman ödenecek bu para, nereye gitti bu para? Sizin önderlerinizin olması lazım. Sanat alanında çok popüler olan ve önderlerinizle beraber hareket etmeniz lazım. Sanatın yıldızları, önderleriyle hareket ettiğiniz zaman çok güçlü bir potansiyel toplumsal destek görürsünüz. Gücünüzün farkında olun, ve size söyleyeceğim örgütlenin. Bir çatı örgüt yapın. Deyin ki, "Sanatçının kim olup olmadığına biz karar vereceğiz." Sizin eserlerinizden toplanan para birikiyorsa orada, onun hesabını size vermek zorundadır.