Girit Adası’ndaki Rethymonon Hastanesi’nde corona pandemisi ile mücadele koordinasyon kurulunun başkanı ve bulaşıcı hastalıklar uzmanı 54 yaşındaki Dr. Eleni İoannidou’nun süresi geçmiş ve kullanılmayan haplarla yaptığı dev mozaik resimler görenleri hayran bırakıyor.

SÜRESİ GEÇMİŞ İLAÇLAR KARANTİNA DÖNEMİNDE MOTİVASYON OLDU

Yunan basınına konuşan İoannidou şunları söyledi: “2008 yılından bu yana gönüllü olarak çalıştığım bir yardım kurulunda atılmak için toplanan ilaçlar ile başladığım ilaçlarla mozaik resimler yaşantımın bir tutkusu haline geldi.  Geri dönüşüm mantığı bağlamında topladığımız ilaçların büyük bir renk uyumu içerisinde olduğunu fark edince bunları resime dönüştürmeye karar verdim, ilaçların farklı renk ve biçimleri bu eserlerin meydana gelmesini sağladı. Özellikle karantina döneminde yoğun çalışma ortamında psikolojik rahatlama olarak bana destek verdi, bende büyük bir rahatlama sağladı, sonucu görüyorsunuz” 

Dr. Eleni İoannidou salgın sonrasında açacağı sergide satışa sunacağı tabloların gelirini yardıma mutaç çocuklar yararına kullanılacağını söyledi.