Kültür ve Turizm Bakanlığı Yunus Emre Enstitüsü, "yeni tip Koronavirüs ile mücadele sürecinde, müzisyenleri teşvik etmek amacıyla" proje başlatmıştı. Meslek örgütleri aracılığıyla proje karşılığı başvurulacak destek, bin lira bedelinde. Bin liralık yardım paketiyle ilgili olarak çoğu sanatçı tepki göstermiş ve "Siz bana video gönderin ben size bin TL vereyim" demişti.

Oksimoron TV'de konuşan Burhan Şeşen, bu desteği şöyle değerlendirdi: 

* 10 bin lira verselerdi kendimizi sanatçı mı hissedecektik? Müzisyenler bana göre müziğini sanata dönüştüremiyor. Eğer o zaman biraz örgütlü olabilseydik, bu müzik sektörü bu yardımı çok daha önce alırdı, ama ne yazık ki müzisyenler, 'örgüt' lafından, 'eylem' lafından korkuyorlar. Çünkü onlar, belki birçoğu 'Her koyun kendi bacağından asılır' gibi sözlerle büyütülüyor. Televizyonları her açtığımızda gerek siyasiler gerek televizyon yorumcuları hep kavga içindeler. Bu kutuplaşmayı artık hafifletmemiz lazım. Hep bir gerilim hep böyle bir negatif elektrik var. Bunun bitmesi lazım. Bunun bitmesi için de öncelikle başımızdaki insanların biraz sakin olması lazım.

"MÜZİSYENLER, MÜZİĞİNİ SANATA DÖNÜŞTÜREMİYOR"

* Bakanlık bağışta bulunamıyor, hibe yapamıyor. Karşılığında hizmet yapmadan ücret ödemesi gerçekleştiremiyor. Bu yüzden proje olarak biz müzisyenlerin sahneye çıktıkları 'ilk günü'nü, anlatmalarını istedik. Hem böyle bir hatıra olsun hem de dijital arşiv olsun istedik. Belki ileriki dönemde de kitap olur diye düşündük. Projenin adı 'İlk sahne ilk alkış.' Müzisyen arkadaşlarım şurada yanılgıya düşüyor. Bizim değerimiz bin lira mı? Hayır, beş bin lira verse beş bin lira mı? Bizim zaten parayla ölçülebilecek bir değerimiz yok. Sanatçının fiyatı olmaz. Bunu bilsinler. 10 bin lira verselerdi kendimizi sanatçı mı hissedecektik? Bin lira yardımı alacağım zaten. İhtiyacım var. Bu ayıp bir şey değil. Bu benim ayıbım değil. Bu, sosyal devlet olmamanın ayıbı.

* Müzisyenler okumuyorlar. Müzisyenler sadece müzik ile ilgililer. Bizim müzisyenler geldiği zaman stüdyoya önce köfte söylüyorlar. Bir heyecan mı yok diyelim? Bizde şartlar dolayısıyla müzisyenler de kreatif düşünme yok. Bir defa muhalif olunmalı. Sürekli bir korku hakim. Bu suskunluğun kimseye faydası yok. İktidarı ve müzisyenleri sorguluyorum. Müzisyenler bana göre müziğini sanata dönüştüremiyor.