Tiyatronun duayen isminin 1987'de çizdiği ve Denizlililere hediye ettiği Atatürk tablosu yıllar sonra ortaya çıktı. 

Usta oyuncu Nejat Uygur Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri. 2013 yılında vefat eden sanatçı, yıllarca yüzlerce oyunu seyirciyle buluşturdu. 
Yaptığı esprilerle güldürürken düşündürdü. Uygur aynı zamanda bir ressam. Pek çok tablosu var. Tam bir Atatürk aşığı olan Türk Tiyatrosu'nun usta isimlerinden Nejat Uygur'un 1987 yılında çizdiği ve Denizli halkına hediye ettiği Atatürk tablosu ise yıllar sonra ortaya çıktı. Ve koruma altına alındı. Tablonun hikayesi ise şöyle. Sözcü'de yer alan habere göre; Türkiye'nin dört bir yanına turneler düzenleyen Nejat Uygur, sanat yaşamı boyunca birçok kez Denizli'ye gitti. Sahnelediği oyunlarla hayranlarıyla buluştu. 

Sanatçının 1987 yılında kente yaptığı ziyaret ise Denizli için ayrı bir anlam taşıyor. 

Yine bir turne kapsamında Denizli'ye giden Uygur, açık hava tiyatrosunda hayranlarıyla buluştu. Protokolün de en ön sıradan izlediği oyun sonunda dönemin Denizli Belediye Başkanı Ziya Tıkıroğlu sahneye çıkarak sanatçıyı kutladı ve çiçek verdi. 

Usta sanatçı da sahnede kendi elleriyle çizdiği Atatürk tablosunu hediye etti. O tablo yıllarca Denizli Bando Merkezi'nde duvara asılı olarak kaldı. 

Sonra da iddiaya göre bir depoya kaldırıldı. Şimdi ise usta sanatçının resmettiği tablo için Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde özel bir alan hazırlatılıyor.