Müzakerelere aşina olan kişiler, BBC'ye verdiği demeçte, Fransız yıldızın gelecekteki kayıtlarını da kapsayan anlaşmadan yaklaşık 100 milyon dolar kazandı.

Bu satış, Bob Dylan ve Paul Simon'ın kataloglarının da milyonlar dolara satıldığı, hit şarkılara yapılan harcama çılgınlığının ortasında gerçekleşti.

14 MİLYARDAN FAZLA DİNLENDİ

Guetta, 21. yüzyılda pop ve dansın en büyük isimlerinden biridir.52 yaşındaki ünlü isim, 50 milyon plak sattı ve 14 milyardan fazla dinlendi ve Rihanna, Bruno Mars, Justin Bieber, The Black EyedPeas, Nicki Minaj ve Sia ile çalıştı.

Paris ve İbiza'da DJ olarak başlayan Guetta, adını David Bowie'ninHeroes şarkısının izinsiz bir remiksi ile duyurmuştu. İki kez Grammy kazanan Guetta, modern popun sesini şekillendirmeye yardımcı oldu. 

ALAN MEMNUN

Warner Music patronu Max Lousada yaptığı açıklamada, "Bir sanatçının yalnızca bir türü tanımlaması değil, onu dönüştürmesi de nadirdir. David bunu yirmi yılı aşkın bir süredir yapıyor.Dans müziğinin evrimi üzerinde olağanüstü bir etkiye sahip olmaya devam ederken, yeni seslerle dinamik yollarla yenilik yapıyor ve işbirliği yapıyor" dedi. 

SON YILLARDA REVAÇTA

Akış, klasik şarkılar için yeni gelir kaynakları sağladığı için, son üç yılda hit şarkıların satın alınması büyük bir iş haline geldi.Londra merkezli HipgnosisSongsFund, NeilYoung'ın eski kataloğunda yüzde 50 pay alarak ve Shakira, Red Hot ChilliPeppers ve Fleetwood Mac gitaristi Lindsey Buckingham'ın müzik haklarını alarak öncülük etti.

Universal Music Group ayrıca Bob Dylan'ın şarkı kataloğunu almak için 300 milyon dolarharcadı; Sony Music Group, bu yılın Mayıs ayının sonuna kadarki altı ayda müzikle ilgili satın almalar için 1,4 milyar dolar harcadı, buna Paul Simon'ın hitleri için ödediği meblağ dahil.

Bu anlaşmaların amacı, yatırımcıların bunlardan biri her çalındığında telif hakkı kazanmalarını sağlamaktır.

(BBC)