Amasya Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen, 2022 Ferhat ve Şirin Öykü Yarışması başvuruları başladı.5 Mayıs'a kadar sürecek olan başvurular için 18 yaşını doldurma zorunluluğu var. Yarışma'da ilk üçe giren öyküye para ödülü, ilk 20'ye girenlere ise öykülerini kitaplaştırma hakkı tanınacak. 

Yarışmanın jüri üyerleri; Afi Can, Binnur Tekinalp, Fatma Türkdoğan, Gülçin Granit, Gülden Kılıç, İnci Yılmaz Şimşek ve Serpil Tuncerv gibi tamamı yazarlardan oluşan profesyonel bir jüri ekibinden oluştuğunu kaydeden jüri başkanı Şair ve Yazar Betül Fırat’ın Amasya Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen 2022 Ferhat ve Şirin Öykü Yarışması için hazırlıklarının aralıksız sürdüğünü dile getirdi.

ÖYKÜ KONUSU SERBEST 

5 Haziran’da da jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu yarışma sonucunun kamuoyuna açıklanacağını belirten Betül Fırat, yarışmaya katılacak olan yarışmacılar için aranan kriterlerin 18 yaşı doldurmuş olmak, katılımın sadece tek bir öykü ile olacağı, bunların dışında öykülerin konusunun serbest olarak nitelerndirdi. 

İLK ÜÇE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ

Katılımcılar daha önce herhangi bir yerde (kitap, dergi, internet, sosyal medya vb. Basılı ya da dijital platformda) yayımlanmamış ve ödül almamış bir öyküyle yarışmaya katılabileceğini belirten Fırat, "Yarışmanın dili Türkçedir. Öykülerin tamamı ya da bir bölümü intihale girmemeli, yarışmaya katılarak dereceye giren yarışmacılara değişik ödüller verilecek yarışma sonucu açıklandığında, yarışmadan 1. olan yarışmacımız 3 bin TL ve plaket, 2. olan yarışmacımız 2 bin TL ve plaket, 3. olan yarışmacımız bin TL ve plaket, 4. olan yarışmacımız Jüri Özel Ödülü plaketi, yarışmada ilk 5 ila 10 arasına giren yarışmacılarımıza Mansiyon Ödülü olarak plaket ile ödüllendirilecektir” diye belirtti.

ÖYKÜLER KİTAPLAŞACAK 

Yazarak bir eser ortaya çıkaran yazarların en büyük hayallerinin yazdıkları eserlerinin kitaplaşması olduğunun altını çizen Fırat, organize edilen yarışma sonucunda ilk 20’ye seçilmeyi hak kazanan öykülerin kitaplaşma fırsatı yakalayacağını kaydederek, “Amasya Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen 2022 Ferhat ve Şirin Öykü Yarışması sayesinde katılımcılarımız arasında ilk 20’ye girmeyi hak kazanan yazarlarımızın öykülerinin kitaplaşması ihtimali tanınmakta. Düzenlenen yarışma neticesinde yazarları hayalleriyle buluşturulması hedeflenmekte” ifadelerini kullandı. 


2022 Ferhat ve Şirin Öykü Yarışması’na katılmak isteyenlerin https://www.adef.org.tr/duyurular/2022-ferhat-ve-sirin-oyku-yarismasi internet adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirler.