İngiliz rock grubu Pink Floyd, 1990'lardan bu yana Ukrayna halkını desteklemek için ilk şarkılarını yayınlayacak. Hey Hey Rise Up adlı parça, grubun 1994'teki The Division Bell'den bu yana birlikte kaydettiği ilk şarkı olacak. 

Şarkıda, Şubat ayında ABD'deki turunu bırakıp Ukrayna'da savaşmak için ayrılan rock ve pop grubu Boombox'tan Ukraynalı şarkıcı Andriy Khlyvnuk'un vokalleri yer alıyor. Geçen hafta kaydedilen şarkı bugün yayınlanacak ve tüm geliri Ukrayna’ya gidecek.

Çalışmada, grubun üyelerinden David Gilmour ve Nick Mason, basçı Guy Pratt ve klavyede Nitin Sawhney yer alıyor. Ukraynalı bir gelini ve torunları olan grubun gitaristi ve vokalisti Gilmour, "Biz, pek çokları gibi, bağımsız, barışçıl demokratik bir ülkenin işgal edilmesinin öfkesini ve hayal kırıklığını hissediyoruz" dedi. 

İLK GÜNDEN DESTEK

Geçen ay, Gilmour'un resmi web sitesinde bir mesaj, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini şiddetle kınamakta dünyanın yanında yer almak için, Pink Floyd'un 1987'den sonraki eserleri ve David Gilmour'un tüm solo kayıtları Rusya ve Belarus’taki tüm dijital müzik marketlerinden kaldırılıyor" diyordu. (Sky News)