Manizha olarak bilinen Manizha Sangin, Mayıs ayında Hollanda’da gerçekleştirilecek olan Eurovision'da Russian Woman şarkısını seslendirecek. Şarkı, Rus kadınlarının gücünü övüyor, onları daha bağımsız olmaya ve güzellik, yaş ve çocuk doğurma konusundaki cinsiyetçi görüşlere karşı direnmeye çağırıyor.

"OLASI YASADIŞI İFADELER"

Eski Sovyet ülkesi olan Tacikistan'da doğan ancak şu anda Rusya'da yaşayan 29 yaşındaki şarkıcı, aynı zamanda kadın ve mülteci hakları aktivisti. Rusya'daki büyük suçları araştıran soruşturma komitesi, bir kamu kuruluşundan Manizha’nın "olası yasadışı ifadeler" için başvurusunu soruşturma talebinde bulunduğunu söyledi. Komitenin Sözcüsü Svetlana Petrenko verdiği demeçte, talebin yasaya uygun olarak inceleneceğini söyledi.

MUHAFAZAKARLAR KARŞI ÇIKTI

Rus Ortodoks Kadınlar Birliği, Manizha'nın müzik videosunun ve Eurovision'a katılımının yasaklanması çağrısında bulunan bir açık mektup yayınladı. Mektupta, sözlerinin "geleneksel bir ailenin temellerini baltalayan erkeklere karşı nefreti körüklediğini" söylüyor.

Bu haftanın başlarında savaş gazilerine ayrılmış bir site olan Veteranskie Vesti, soruşturma komitesinin Başkanı Alexander Bastrykin'e şarkıyla ilgili cezai takibat başlatılmasını talep eden açık bir mektup yayınladı. Mektupta grup, Manizha’nın pop şarkısının "Rus kadınlarının insanlık haysiyetini ciddi şekilde aşağılamayı amaçladığını" söyledi. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com