Meslekte 33 yılı geride bırakan Gürsel Fırat, hem kendisi hem de meslektaşlarının pandemi sürecinde yaşadıkları maddi ve manevi sıkıntılara dikkati çekmek amacıyla farklı bir yönteme başvurdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nun koltuklarına, aralarında belediye başkanı Zeydan Karalar'ın da olduğu onlarca sanatseverin fotoğraflarını yapıştıran Gürsel Fırat; "Seni Anlatabilmek Seni..." isimli tek kişilik oyununu sahneledi.

“ŞİMDİLİK ÇÖZÜM BU”

Fırat, insansız gösterim yaparak kendisi ve davetlilerin bulaş riskinden uzak kaldığını da söyledi. Fırat şöyle konuştu:

"Pandemi döneminde sanatçılar olarak 1,5 bir yıldır sahne alamadık. Şimdilik çözümü böyle bulduk. Sanki izleyenler varmış gibi fotoğraflara seslendik. Seyircilerimizle buluşamamanın verdiği hüzün bizi sıkıntıya soktu. Maddi olarak da tabi ki zor günlerden geçiyoruz. Ama en önemlisi manevi olarak zorluk çekiyoruz. Dostlardan ve seyircilerden gelen destekle ayakta durmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımla sahnede oyunumu oynarken, şiir ve türkülerle bu zor günlerde kendimize az da olsa moral verdi.”

Hiçbir şeyin çözümsüz olmadığını dile getiren Fırat, "Diyor ya büyüklerimiz; 'Ya çaresizsiniz ya da çare sizsiniz'. Davetlilerin fotoğraflarının olduğu salonda 'Seni Anlatabilmek Seni…' adlı tek kişilik tiyatro oyunumuzu oynamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

OYUNUN İÇERİĞİ

“Seni Anlatabilmek Seni…” adlı oyunda; özü ve sözü bir olan, yol gösterici ve ışık kaynağı bir Bilge Derviş'in gözüyle dünyaya bakılıyor ve onun yüreğinden yükselen şiirler, ağıtlar, türküler ve destanların yanı sıra Yunus Emre, Mevlana, Pir Sultan, Nazım Hikmet, Cahit Külebi, Hasan Hüseyin, Ahmet Arif, Aziz Nesin, Orhan Veli gibi şairlerin şiirleri eşliğinde Anadolu insanının Mustafa Kemal’e, bir derviş postuyla gidişi anlatılıyor.

(ALİ GÜRELİ-ANKA)