Balıkesir Burhaniye’de 7. kez gerçekleşecek olan Zeytinli Rock Festivali’ne bu yıl Burhaniye Kaymakamlığı izin vermedi. Kaymakamlık organizasyon şirketine gönderdiği yazıda "Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikayet ve yakınmalar göz önüne alınarak; kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” dedi.

Ancak 7 yıldır yapılan festivalin bu yıl iptal edilmesi tepkilere neden oldu. Hem kamuoyundan hem de sanat camiasından karara eleştiriler yükseldi.

'YASAKÇILIĞIN SON YAZI'

Mor ve Ötesi sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Bu ülkenin fikri hür vicdanı hür gençleri, dünyadaki bütün akranlarının sahip olduğu her şeye fazlasıyla layıktır. Bu yaz, yasakçılığın son yazıdır. Birlikte şarkılar söyleye söyleye bu deli gömleğini yırtıp atacağız. Müzik yasaklanamaz" dedi.

'ONAYLAMIYORUM'

Hayko Cepkin ise Zeytinli Rock Festivali'ni eleştirdi ancak yasak kararını da onaylamadığını söyledi. Hayko Cepkin sosyal medyada şu paylaşımı yaptı:

"Yıllardır katılmadığım, asla da katılamayacağım bu yapının festival ruhunu basite indirgeyen yapısı bir kenara fikrinden olmayan müzisyenlere sus dağı vermek için manasız davalar açıp tebligat yollayıp savcı tarafından Allah'tan reddedilseler de festival yasaklarını onaylamıyorum."

'ENGELLENMEYE ÇALIŞAN GENÇLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜ'

Moğollar da yasak kararına tepki göstererek "Engellenmeye çalışılan bir festival değil, memleket gençliğinin özgürlüğü ve tercih hakkıdır. O zaman bugün daha yüksek sesle; Bİ' ŞEY YAPMALI!" dedi.

'SENİN HAKKINI DA YİNE BİZ SAVUNURUZ'

Rapçi Şanışer de "Eee işte sen hükümetin yasakçı politikasını savunursun. Sonra hükümet senin festivalini de yasaklar. Senin hakkını da yine biz savunuruz" yorumunda bulundu.

'AYNI ÜLKEDE, AYNI SIRADA'

Ufuk Beydemir ise Kapadokya'daki peri bacalarının yok edildiğine dair bir haberi alıntılayarak "Aynı ülkede, aynı sırada 'çevrenin korunması' amacıyla müzik festivalinin iptal edildiği söyleniyor" ifadelerini kullandı.