Mustafa Kemal Kültür Merkezi Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışını, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat yaptı.
 
Serginin açılışında konuşan Başkan Rıza Akpolat, Belediye olarak pandemi sürecinde de kültür sanat etkinliklerine ara vermediklerini, sanatı ve sanatçıları her zaman destekleyeceklerini belirterek şunları söyledi: 
 
*Dijitalde bu etkinlikleri sürdürdük. Online yayınlarımız oldu ve milli bayramlarımızı dijitalden kutladık. İlk pandemi süreci hafiflemeye başladığında parklarımızda “Beşiktaş İyileşecek” etkinlikleri başlattık. Beşiktaşlı komşularımızı tiyatro ve müzikle buluşturduk. Buradaki amacımızda sanatı ve sanatçıyı görünür kılarak sanatın iyileştirici gücünden faydalanmaktı. Sürecin tamamında hem dijitalleşip hem uygun alanları da vatandaşımızın hizmetine açarak onları sanatla buluşturduk. Umarım bu yıl tüm olumsuzlukların ortadan kalktığı bir yıl olur.


Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi Koordinatörü Murat Demirkol sergide 32 sanatçının toplamda 100 eserinin yer aldığını belirterek, “Serginin en önemli özelliği; Beşiktaş Belediyesi ve Başkan Rıza Akpolat’ın destekleriyle Beşiktaş’ta yaşayan sanatçıların bu sergiye katılması. Özellikle bu dönemde sanat eserlerinin görünür olması çok önemli” dedi. 

Buluşmalar sergisi, 28 Şubat 2021 tarihine kadar hafta içi her gün MKM Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.