Alman aktris Eggert, bilim kurgu komedisi I'm Your Man'deki müze araştırmacısı rolüyle kazandı. Berlin'in kategorileri birleştirme kararı, diğer film ödül törenleri üzerinde zincirleme bir etki yaratabilir.

TARTIŞMALARA YOL AÇTI

Fikir daha önce Cate Blanchett ve Tilda Swinton gibi ekran yıldızları tarafından memnuniyetle karşılandı, ancak aynı zamanda hararetli tartışmalara da yol açtı. Berlin Film Festivali Direktörü Mariette Risenbeek, cinsiyetsiz ödülün toplumsal cinsiyet adaleti konusunda daha fazla tartışmayı ateşlemeyi amaçladığını söyledi.

CİNSİYET KALKARSA ÖDÜL SAYISI YARIYA İNER

Büyük ödül törenlerinin oyunculuk kategorilerini birleştirmesi an meselesi olabilir ama bu göründüğünden daha karmaşık bir tartışma. Yeni başlayanlar için, bir grup Hollywood yıldızının sezonu boyunca normal ödül sayısının yarısını kendilerine ödüllendirme konusunda hevesli olmaları pek olası değil. Daha da önemlisi, yeni oyuncular için aslında bir dezavantaj olabilir.

Bu nedenle, bazıları cinsiyet ayrımı gözetmeyen kategorilerin sosyal açıdan ilerici olduğunu iddia ederken, aynı zamanda istenmeyen sonuçları da olacaktır. İlginç bir şekilde, eşitlik savunucularının iki farklı fraksiyonu arasında bir savaşa yol açabilir. (BBC)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com