ABD'li rap şarkıcısı Coolio, 59 yaşında hayatını kaybetti. 1995'te Gangsta's Paradise adlı şarkısıyla büyük üne kavuşan Coolio'nun bir arkadaşının evinde ölü bulunduğu bildirildi.

Menajeri, doktorların Coolio'nun kalp yetmezliği sonucu öldüğünü düşündüğünü aktardı.

Gerçek adı Artis Leon Ivey Jr. olan rapçi, Gangsta's Paradise şarkısıyla Grammy dahil birçok ödül kazanmıştı.

BAŞARILARLA DOLU KARİYER

Coolio, en iyi solo rap performansı için Grammy kazandığı 1995 single'ı Gangsta's Paradise ile tanınır. Hit şarkı, Michelle Pfeiffer filmi Dangerous Minds'ın film müziği olarak ün kazandı. 1980'lerin sonlarında başlayan kariyeri boyunca beş Grammy ödülüne daha aday gösterildi.

Kariyeri, 1994 yılında ilk albümü It Takes a Thief'in piyasaya sürmesiyle başladı. Açılış parçası Fantastic Voyage, Billboard Hot 100'de 3 numaraya ulaştı. Bir yıl sonra, Gangsta's Paradise, akıldan çıkmayan açılış sözleriyle 1 numaralı single haline geldi.

Bu yılın başlarında, şarkı YouTube'da bir milyar izlenmeye ulaştı. Billboard'un bildirdiğine göre Coolio, kilometre taşını ortaya koyan bir videoda, “Tüm yıllar boyunca sevgi ve yanımda oldukları için herkese teşekkür etmek istiyorum. Umarım sana bazı iyi zamanlar yaşatmışımdır ve bazı kötü zamanları da atlatmışımdır" dedi. (Guardian)