İletişim, edebiyat ve sinema yazılarıyla tanınan, iletişimci ve yazar Mehmet Utku Şentürk artık yazılarıyla Polemik Haber'de. Üniversitelerde iletişim üzerine doktora da yapan Şentürk, deneyimlerini siz değerli okurlarıyla sayfasında paylaşacak.

MEHMET UTKU ŞENTÜRK KİMDİR?

Mehmet Utku Şentürk, 1977 Ardahan doğumlu olup ilk ve orta dereceli eğitimini İstanbul’da tamamladı. Lisans eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. “Uluslararası İlişkiler Bağlamında Cezayir Sorunu” başlıklı Lisans Tezini verdi. Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde AB ilişkileri yüksek lisansı yaptı. “AB Ortak Tarım Politikaları ve Türkiye’nin Uyumu” başlığıyla Yüksek Lisans tezini verdi.

Yüksek lisans çalışması yaptığı dönemde halkla ilişkiler ve reklam ajanslarında çalıştı. 2014’de Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İletişim Bilimleri Doktorasına başladı. Doktora ile eş zamanlı olarak bir vakıf üniversitesinin Kurumsal İletişim Koordinatörü olarak görev yapan Şentürk, çeşitli gazete ve dergilerde edebiyat ve sinema üzerine yazılar yazmaktadır. Mehmet Utku Şentürk, avukat Dicle Keçeli Şentürk ile evlidir ve 5 yaşında Nehir adında bir kız çocuğu babasıdır.