Academy of Motion Picture Arts and Sciences, Smith'in sahnedeki saldırısını kınadığı ve soruşturma başlatacağını söylediği için Pazar günkü törenin etkileri Pazartesi günü de devam etti. Smith, en iyi erkek oyuncu kabul konuşması sırasında Academy’den özür diledi ancak tokat attığı isimden özür dilemedi.

Pazartesi günü, daha güçlü bir özür paylaşımı yayınladı ve Instagram'a, saç dökülmesi konusunda açık olan eşi Jada Pinkett Smith hakkında Rock'ın şakasına "duygusal olarak tepki verdiğini" yazdı. 

Smith, “Şiddetin tüm biçimleri zehirli ve yıkıcıdır. Dün geceki Oscar törenindeki davranışım kabul edilemez ve affedilemez. Şakalar işin bir parçası ama Jada'nın tıbbi durumuyla ilgili bir şaka benim için çok fazlaydı ve duygusal olarak tepki verdim. Chris, senden herkesin önünde özür dilemek istiyorum. Çizgiyi aştım ve yanılmışım. Utandım ve davranışlarım olmak istediğim adamın göstergesi değildi. Sevgi ve nezaketin olduğu bir dünyada şiddete yer yoktur” şeklinde kaydetti. 

Smith, film akademisinden, yayın yapımcılarından, katılımcılardan, izleyicilerden ve Williams ailesinden özür diledi. 

CHRİS ROCK’TAN SES YOK

Rock, sahnede “Vay canına… Will Smith ağzımı açık bıraktı” dediği an dışında, konuyla ilgili henüz kamuoyu önünde yorum yapmadı.

Olay anında, Denzel Washington, Bradley Cooper ve Tyler Perry de dahil olmak üzere birkaç yıldız Smith'i sakinleştirmek için koştu. Ancak zamanlama da garipti çünkü en iyi erkek oyuncu kategorisi kısa süre sonra sona erecekti ve Smith uzun süredir ödülün favorisi olarak görülüyordu ve tokadın ardından ödülü kazanmıştı. Gözyaşları dolu kabul konuşmasında Smith, o sırada Rock'tan özür dilemedi ve “Aşk sana çılgınca şeyler yaptıracak” dedi. (Guardian)