Kasım ayında, aktörün yapımda çalışan genç ekip üyelerine cinsel suistimal iddialarının ardından 31 milyon doları House of Cards dizisinin yapım şirketi MCR'ye ödemesi emredildi.

YARGIÇTAN SERT SÖZLER

PA Media haber ajansı tarafından elde edilen belgelere göre Spacey, kararı bozmak için başvurmuştu, ancak talebi Los Angeles'taki bir yargıç tarafından reddedildi. Yargıç Mel Red Recana, Spacey ve avukatlarının “bunun yakın bir dava olduğunu bile gösteremediklerini” ve “tazminat kararının tarafların sözleşmelerinin keyfi bir şekilde yeniden düzenlenmesi anlamına gelecek kadar tamamen mantıksız olduğunu göstermediklerini” yazdı.

Yapım şirketinin avukatı olan Michael Kump karardan sonra, "Mahkemenin kararından memnunuz" dedi. MCR'den gelen orijinal başvurular, Spacey'nin "kariyeri boyunca film, televizyon ve tiyatro projelerinde birlikte çalıştığı genç erkeklere sistematik cinsel tacizde bulunduğu ve taciz ettiği" iddialarının ardından hit Netflix dizisinden nasıl çıkarıldığını ayrıntılı olarak açıkladı. (Guardian)