Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton'ın "Zor Tercihler" adlı kitabında Putin'le ilgili bölüm büyük ilgi topladı. Putin'in 2. Dünya Savaşı'nda ölümden dönen bir annenin oğlu olduğu bilgisi okuyan herkesi hayrete düşürdü. İşte bir çift ayakkabıyla başlayan hikayenin detayları...

Dünyanın en güçlü liderleri arasında gösterilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 2. Dünya Savaşı'nda annesinin ayakkabılar sayesinde ölümden kurtulma hikayesi duyanları derinden etkiledi. İşte bir liderin dünyaya geliş hikayesi.

"Anavatan Savaşı" diye değerlendirilen 2. Dünya Savaşı'nın bitişinin 70'inci yıldönümü 2015'te kutlanırken, Putin "Rus Öncü" dergisi için ailesinin savaşta yaşadıklarını anlatan bir makale yazmıştı. Putin bu anılardan bir bölümünü eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a da anlatmış. Clinton "Zor Tercihler" başlıklı kitabında, Putin'in annesinin yaşadıklarını şöyle kaleme aldı:

"Dünyanın kaderini belki de bir çift ayakkabı değiştirdi. İkinci Dünya Savaşı'ydı. Savaş bölgesinden memleketi olan Leningrad'a ( St. Petersburg) izne gelmiş olan bir asker, evinin bulunduğu caddeye doğru giderken, Alman bombardımanı sonucu ölenleri taşıyan bir kamyonla karşılaştı. Ölüler toplu gömülmek üzere mezarlığa götürülüyordu. Cesetlerin arasında askerin dikkatini çeken bir şey vardı; bir ayakkabı."

"Gördüğü ayakkabı eşine aldığı ayakkabıya benziyordu. Eve gidip gitmeme konusunda tereddüt ettikten sonra görevliye, ayakkabıyı giyen ölüyü görmek istediğini söyledi."

"Görevli izin verdi. Asker kamyona çıktı, cesede baktı, gördüğü kişi karısıydı."

"Görevliye cesedin karısı olduğunu ve onu alıp kendisinin gömmek istediğini söyledi."

"Görevlinin yardımıyla ceset indirildi. Asker karısını zor da olsa nefes aldığını gördü ve onu alıp hemen hastaneye götürdü. Yapılan müdahaleler sonucu kadın kurtarıldı, iyileşti ve normal hayata döndü."

"İşte o gün ölümden dönen kadın hamile kaldı ve 7 Ekim 1952'de Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Vladimiroviç Putin'i doğurdu."

"Tesadüfün böylesine ne demeli? En umulmadık yerlerde ve zamanlarda insan aklının zor kabul edeceği dramlar yaşanabilir."

(Fotoğraflar temsilidir.)