Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, kur korumalı mevduat (KKM) ve katılma hesapları bu hafta da düştü.

BDDK, haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, 6 Ocak itibarıyla bir önceki haftaya kur korumalı Türk Lirası mevduat ve katılma hesapları 1,41 trilyondan 1, 37 trilyona geriledi. Böylece KKM mevduatlarındaki düşüş yılın son haftasında yaklaşık 45,2 milyar lira oldu.

KKM mevduatları geçtiğimiz hafta 1,46 trilyondan 1,41 trilyona inerek yaklaşık 48 milyar lira gerilemişti.

Dolar'ın uzun süredir yatay seyretmesi nedeniyle Kur Korumalı Mevduat’ın getirisi, diğer yatırım araçlarının gerisinde kalmaya başlamış bu da yatırımcıları uzaklaştırmıştı.

Öte yandan bankacılık sektöründeki toplam mevduat, geçen hafta 6 ,72 milyar lira azaldı. Söz konusu haftada yüzde 0,1 gerileyen bankacılık sektörü toplam mevduatı, 8, 89 trilyon milyon lira oldu.

2023 SONUNA UZATILMIŞTI

Aralık ayında yaşanan kur krizinin ardından hükümet kur korumalı mevduatı devreye alarak mudilerin yatırımlarını Tük Lirası aracılığı ile bankada değerlendirmesine ve olası kur zararının Hazine aracılığı ile karşılanmasına ilişkin düzenleme getirmişti.

Kur korumalı mevduatta hesaplar 3, 6 ve 12 aylık vadelerle açılabiliyor. Son düzenlemeye göre KKM hesapları 2023 sonuna kadar açılabilecek.