İngiltere ve İsviçre, Amerika Merkez Bankası'nın 1994'ten bu yana en sert faiz artışını açıklamasından bir gün sonra Perşembe günü faiz oranlarını artırdı.

Politika yapıcılar, tüketici fiyatlarını yukarı çeken baskıların bir kısmını hafifletme umuduyla talebi yavaşlatmak için oranları yükseltiyor. Yatırımcılar, hareketlerin küresel ekonomiyi sürekli bir yavaşlamaya sürükleyeceğinden korkuyor.

‘ABD FAİZ ARTTIRIMINA DEVAM EDECEK’

Moody's Analytics'ten Ryan Sweet, ABD'nin faiz artırımının açıklanmasının ardından, "Federal Rezerv, politika yapıcılar enflasyonu kırana kadar faiz oranlarını artıracak, ancak risk, ekonomiyi de bozmaları" dedi. 

Almanya'nın Dax endeksi yüzde 3'ten fazla düşerken, Fransa'nın Cac 40 endeksi Perşembe günü yüzde 2.4 düşüşle tamamladı, ancak her iki piyasa da bu sabah yükseldi.

İngiltere Merkez Bankası'nın enflasyonun bu yıl yüzde 11'e ulaşabileceği konusunda uyardığı Birleşik Krallık'ta, FTSE 100 Perşembe günü yüzde 3'ten fazla düşüşle sonlandırdı, ancak FTSE 100 ve 250 bu sabah marjinal bir şekilde yükseldi. (BBC)