CNN TÜRK'te 'Özel Röportaj' programında konuşan Numan Kurtulmuş, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma süreci hakkında konuştu. Gündem olan "6284" yasasının kaldırılma talebi hakkında açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Yeniden Refah Partisi kendi politik kimliği olan bir siyasi partidir. Bir koalisyon protokolü imzalanmıyor. Seçime dönük bir ittifak yapma peşindeyiz. Bu konuların tartışıldığı zemin ortada yok. Kadınlar için her türlü tedbiri alırız. Aileyi güçlendirmek kadını zayıflatmak değildir. Programımız ve yaptığımız siyasi çalışmalar ortadadır" dedi.

'BUNLAR SİYASİ MALZEME DEĞİL'

Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Numan Kurtulmuş'un konuşmalarının bir kısmı şu şekilde:

"Öncelikle yaşadığımız bu süreç asrın felaketi olarak nitelendi. Son derece öneli bir faciayla karşı karşıya kaldık. 50 bine yakın vatandaşımız şehit oldu. Büyük can kayıpları oldu. Depremin yaraları sarılırken selle yıkım oldu. 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok acı bir tabloyla karşı karşıyayız. 

Şarkılı türkülü bir kampanya olmayacak. Afetleri siyasi malzeme olarak kullanılmaması lazım. Eleştirilere açığız ama bunlar siyasi malzeme değil. İlk andan itibaren bütün devlet kurumları oralara ulaşmak için gayret gösterdi. Samimiyetle sahada çalışılıyor. Eksiklikler var, iyileştirmek için çalışıyoruz. Bu bir milli meseledir. Siyasi tartışmanın konusu değildir. Antakya'da insanın içi kan ağlıyor. Binaların bir kısmı olduğu yerde yan yatmış, bazıları yıkılmış.

'ADAY OLMA HAKKINI KULLANMIŞTIR'

Rahmi Doğan ilk andan itibaren depremin sonuçlarını ortadan kaldırmak için mücadele etmiş birisidir. Aday olma hakkını kullanmıştır.

Birinci meselemiz yaşadığımız felaketin sonuçlarının süratle ortadan kaldırılmasıdır. Bakan arkadaşlarımızın her birisi, STK'lar, gönüllüler canhıraş bir çalışmanın içindeler. Başvuruları yeni almaya başladık. Odak noktamız demokratik standartları yüksek bir seçim yapacağız, millet kararını verecek.

'SEÇİME KATILIM YÜKSEK OLACAK'

Deprem bölgesinden göç etmiş vatandaşların oy kullanabilmesi için YSK ilanını yaptı. Nüfus bilgilerini gittikleri yere alabilirler ve oralarda oy kullanabilirler. Evleri yıkılmış olan vatandaşlarımızın da konteyner ve çadırları adres göstererek oralarda oy kullanabilirler. Seçime yüksek katılım olacaktır. 

Cumhur İttifakı'nın kurulduğu günden bu yana, Bahçeli'ye teşekkür etmek istiyorum, hiçbir zaman bir pazarlık ittifakı olarak görülmedi. İki farklı kimlik ortak hedeflerde buluştu. Yeniden güçlü Türkiye'yi kurma, önümüzdeki yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapma hedefi.

Yeniden Refah ve HÜDA Par ile görüşmeler sürüyor. Bu ittifakın ana partisi AK Parti'dir. Merkez sol, sağ tarifleri artık çok değişti. AK Parti yeni bir merkez inşa etti ve bu merkezi iktidara taşıdı. Sadece bir bölgenin partisi değil. 

Ben bu tarafı tercih ediyorum, Türkiye için ben varım diyen herkese kapımız açıktır. Yeniden Refah Partisi kendi politik kimliği olan bir siyasi partidir, burada yapılmak istenen şey ortak hedefler istikametinde bir yönelim tespit etmektir burada da şu ana kadar yapılan görüşmelerde bir sorun görünmüyor. Bir koalisyon protokolü imzalanmıyor.

'BU TARTIŞMALARIN HEPSİNİ KENARA BIRAKMAK LAZIM'

Seçime dönük bir ittifak yapma peşindeyiz. Bu konuların tartışıldığı zemin ortada yok. Bu tartışmaların hepsini bir kenara bırakmak lazım. AK Parti'nin tavrı tarzı farklıdır. Kadınlar için her türlü tedbiri alırız. Aileyi güçlendirmek kadını zayıflatmak değildir. Programımız ve yaptığımız siyasi çalışmalar ortadadır."