Devlet haber ajansı KCNA'ya göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, "Kuzey Kore'nin Rusya'ya mühimmat sağladığına dair yanlış haber, herhangi bir yoruma değmeyecek bir saçmalıktır. Kuzey Kore ile Rusya arasında hiçbir zaman gerçekleşmemiş olan 'silah ticareti' konusundaki ilkeli duruşunda hiçbir değişiklik olmadı" dedi.

Uluslararası toplumun, Pyongyang'ın silah sattığı şeklindeki "asılsız teori" yerine "ABD'nin Ukrayna'ya büyük ölçekte çeşitli türde ölümcül silahlar ve teçhizat sağlayarak kan dökme ve yıkım getirme suçlarına odaklanması" gerektiği de eklendi.

‘GÜÇ MERKEZİ’

Perşembe günü Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Kuzey Kore'nin Kasım ayında "Wagner tarafından kullanılmak üzere Rusya'ya piyade roketleri ve füzeleri" teslim ettiğini iddia etti. Kirby ayrıca özel askeri şirketin Ukrayna'da 50 bin askeri olduğunu ve "Rus ordusu ve Rus bakanlıklarına rakip bir güç merkezi olarak ortaya çıktığını" belirtti.

ABD'nin BM büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield da Washington'ın işlemi "onayladığını" ve yaklaşan Güvenlik Konseyi toplantısında konuyu gündeme getireceğini söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER