İki Kore arasındaki gerilim artmaya devam ederken, Güney Kore kültüründen farklılaşmak için Kuzey Koreli çocukların vatansever ve militarist isimlere sahip olmasını istiyor.

Daha önce komünist hükümet, Güney Kore'ye benzer şekilde vatandaşların A Ri (sevilen kişi) ve Su Mi (süper güzellik) gibi isimler kullanmasına izin veriyordu. Ancak şimdi, hükümet, bu tür adlara sahip kişilerin adlarını daha vatansever ve ideolojik adlarla değiştirmelerini emretti. Örnekler arasında Pok Il (bomba), Chung Sim (sadakat) ve Ui Song (uydu) yer alıyor.

İSMİNİ DEĞİŞTİRMEYENE CEZA

Öte yandan, Kim Jong-un, ebeveynlerin çocuklarına ünsüzle biten isim vermelerini istiyor ve bildirildiğine göre, ünsüzle bitmeyen isimlerin "anti-sosyalist" olarak sınıflandırarak buna uymayanları para cezasına çarptırmakla tehdit etti.

Radio Free Asia'ya konuşan bir ülke sakini, "Sakinler, yetkililerin insanları devletin gerektirdiği standartlara göre isimlerini değiştirmeye zorladığından şikayet ediyorlar. Geçen aydan beri, kolluk kuvvetleri, tüm isimlerin düzeltilmesi için duyurular yayınlıyor. Sonunda bir ünsüz olmayan isimleri olan kişilerin, devrimci standartları karşılamak için isimlerine siyasi anlamlar eklemek için yıl sonuna kadar süreleri var" dedi. 

‘GÜNEY KORE’DEKİ İSİMLERE BENZEMEMELİ’

Kuzey Kore'nin tartışmalı sınır bölgesi boyunca gerçekleştirdiği bir dizi füze testinin ardından iki ülke arasındaki gerilim artmaya devam ederken, Kuzey Koreli yetkililer isimlerin Güney Kore'deki isimlere benzememesi gerektiğini söylüyor.

Başka bir kaynak, Kuzey Kore hükümetinin Güney Kore'deki isim eğiliminin "çökmekte olan Amerikan kültürünün bir kopyası" olduğuna inandığını ve bunu kendi vatandaşlarının daha militarist bir şekilde adlandırmasıyla değiştirmek istediğini söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER