ABD’nin California eyaletine bağlı Los Angeles’ın başsavcılığından yapılan açıklamada, köpeği gezdiren Ryan Fischer'a ve köpeklere yapılan saldırıda parmağı olan kişilerden James Howard Jackson'ın cinayete teşebbüs suçlamasına itiraz etmediği söylendi.

Yapılan açıklamada, "İtiraf anlaşması, Jackson'ı sorumlu tutuyor ve kurbanımız için adalet sağlıyor" denildi. Ceza, ABD’deki polis memurlarının, bir yazım hatası nedeniyle nisan ayında yanlışlıkla serbest bırakılan Jackson için bir yakalama operasyonu başlatmasından aylar sonra geldi.

gaga köpekleri

‘ÖLÜME TERK EDİLDİM’

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen saldırıda ciddi şekilde yaralanan Fischer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Asia, Koji ve Gustav'ı akşam gezintisine çıkardığımdan bu yana geçen vaktin iki yıl olduğuna inanmak zor, bir anda kendimi o köpeklerin çalınmasını önlemek için savaşırken buldum. Ama yeterli değildi: Dövüldüm, boğuldum, vuruldum ve ölüme terk edildim. Kaldırımda kanlar içinde kaldım” diye kaydetti. 

LADY GAGA’NIN OLDUĞUNU BİLMİYORLARDI

Yetkililer, 24 Şubat 2021'de Jackson, Jaylin White ve Lafayette Whaley'in binlerce dolara satılabilen pahalı bir köpek cinsi olan Fransız bulldoglarını çaldığını söyledi. Dedektifler, grubun evcil hayvanların Lady Gaga'ya ait olduğunu bilmediğini düşünüyor. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER