Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, Endonezya'nın başkenti Bali'de gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi için bir araya geldi.

Endonezya'ya gitmeden önce İstanbul'da gazetecilerin sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ terör örgütü lideri Gülen'in Türkiye'ye iadesinin sorulması karşısında "Sayın Biden ile bir görüşme durumumuz olursa bunu da yine kendisi ile konuşacağız" demişti. 

erdogan-biden-gorusme

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında G20 Liderler Zirvesi sırasında gerçekleşen görüşmeye dair açıklama yaptı. Yapılan görüşmede, ticaret ve güvenlik konuları öncelikli olmakla birlikte iki ülke ilişkileri tartışıldı.

ABD Başkanı Biden, Erdoğan'a İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaşamını kaybeden vatandaşlar için taziyelerini iletti.

Görüşmede bölgesel gelişmeler de ele alındı. ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan tahıl kapsamındaki sorunun çözülmesi ve sevkiyatın yeniden başlaması için verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini söyleyen ABD Başkanı Biden, İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu da belirtti.

MACRON İLE GÖRÜŞME BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de bir araya geldi.

Erdoğan ve Macron, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Apurva Kempinski'de yapılan görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.