Microsoft'un kurucu ortağının ve karısının toplamda 124 milyar dolarlık bir serveti bulunuyor.

Bu, onları dünyanın en zengin beş çiftinden biri yapmıştı.

İkili, Pazartesi günü Twitter'da yayınlanan ortak bir açıklamada, "İlişkimiz üzerinde çok düşündükten ve çok çalıştıktan sonra, evliliğimizi sona erdirme kararını verdik" dedi.

VAKIFTA AYRILIK YOK


birlikte yönetmeye devam edeceklerini söyledi. 

Ortak açıklamada, “Bu misyona olan inancımızı paylaşmaya devam ediyoruz ve vakıfta birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz, ancak hayatımızın bu sonraki aşamasında bir çift olarak yürütebileceğimize artık inanmıyoruz. Bu yeni hayata başlarken ailemiz için alan ve mahremiyet istiyoruz” denildi.

‘’İNANILMAZ DERECEDE ZORDU’’

Sürpriz duyuru, çiftin salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarının katıldığı bir etkinlikte yer almasından iki haftadan kısa bir süre sonra geldi. 

56 yaşındaki Melinda, evliliklerinin "inanılmaz derecede zor" olduğunu söyledi ve 65 yaşındaki Bill'in düzenli olarak 16 saat çalıştığını ve ailesine zaman ayırmakta zorlandığını söyledi.

1975'te Microsoft'u kuran Bill, çift 1994'te evlendiğinde zaten milyarderdi. 

1987'de 31 yaşındayken şirkete katıldığında Melinda ile tanıştı. Melinda, Bill'in haftalarca evlenmeleri gerekip gerekmediğini tartıştığını ve hatta bir beyaz tahta üzerinde evlilik için artı ve eksilerin bir listesini yaptığını söyledi.


(Guardian, Çeviri:polemikhaber)