Tam ismiyle Ivana Marie Zelnıckova, 1977'de ABD’nin eski başkanıyla evlendi ve 1992'de boşandılar. Birlikte Donald Jr., Ivanka ve Eric isimleriyle 3 çocukları oldu. 

‘TRUMP İMPARATORLUĞU’ İÇİN ÇALIŞTI

Ancak birlikte geçirdikleri süre boyunca çift, 1992'de kaotik boşanmalarına kadar magazin dergilerinde ve New York sosyetesinin önemli bir figürüydü ve sık sık hem onların kamusal imajını hem de aile işini inşa etmelerine yardım ettiği için itibar görüyordu. Geçtiğimiz gün 73 yaşında vefat eden Ivana, rekabetçi bir kayakçı ve modeldi. Donald Trump’la evlendikten sonra Trump aile şirketlerinde birçok rol üstlendi, başarılı iş arkadaşı ve eşi oldu.

Trump, Manhattan imparatorluğunu kurarken, karısı onunla birlikte çalıştı ve Trump'ın en ikonik binalarından bazılarının tasarımlarını yaptı. The Cut'a göre New Jersey, Atlantic City'deki Trump Taj Mahal Casino Resort da dahil olmak üzere Manhattan'da bulunan Trump Tower yapılırken kocasıyla birlikte çalıştı. 1985'te Atlantic City'deki Trump's Castle kumarhanesinin CEO'su oldu ve 1988'de satın aldıktan sonra Plaza otelini yönetti.

Donald Trump’ın biyografisini yazan Wayne Barrett'e göre, Trump işindeki rolüne olan bağlılığının bir örneği, Trump Tower'ın zeminlerini ve duvarlarını süsleyen pembe-bej Breccia Perniche mermerini seçmek için bir İtalyan taş ocağına gittiği zamandı. İkili 1992'de boşandı, ancak eski kocasının soyadını bırakmadı. 

TRUMP’TAN HÜZÜNLÜ MESAJ

Ivana, Manhattan'daki evinde saat 12:40'ta ölü bulundu. Perşembe günü. Polis kaynakları The Post'a, kadının kalp krizi geçirdiğine inandıklarını, ancak resmi ölüm nedeninin henüz belirlenmediğini söyledi. Trump ailesinden yapılan açıklamada, Ivana'yı "iş dünyasında bir güç, birinci sınıf bir atlet, ışıltılı bir güzellik ve şefkatli bir anne ve arkadaş olarak nitelendirildi.

Eski başkan ayrıca sosyal medya platformu Truth Social’da, "Onu seven herkese, ki bunlardan birçoğu Ivana Trump'ın New York'taki evinde vefat ettiğini bildirmekten çok üzgünüm" şeklinde kaydetti. (New York Post)