Katalan bölge yetkilileri, kadınların göğüslerini göstermelerinin yasak olduğu şikayetlerinin ardından göğüslerini göstermelerini desteklemek için bir kampanya başlattı.

‘FEMİNİST HÜKÜMET PAKETİ’

İspanya'nın solcu hükümeti, kadınları bedenlerinde daha iyi hissetmeye teşvik etme konusunda olumlu bir tavır alıyor.Büyük beden ve yaşlı kadınları bu yaz plajı ziyaret etmeye teşvik ediyorlar ve İspanya'daki her yeni yasa ve hükümet harcama paketinin feminist olması gerektiğini söylediler.

Bölgesel hükümetin bir parçası olan Katalan Kadın Enstitüsü'nün yönetici direktörü NeusPociello, The Telegraph'a verdiği demeçte,“Yüzme havuzları gibi bazı durumlarda kadınların bazen üstsüz kaldıklarında maruz kaldıkları ayrımcılıkla mücadele etmeye çalışmak istedik. Kadınlar bedenleriyle ifade özgürlüğü hakkına sahip olmalıdır” dedi. 

YENİLİK ÜZERİNE YENİLİK

İspanya, şiddetli adet ağrısı çeken kadınlara işten garantili adet izni sunan Avrupa'daki ilk ülke olmaya hazırlanıyor.İspanya Eşitlik Bakanı IreneMontero da kürtaja erişimi genişletiyor, cinsiyete dayalı şiddet mağdurlarına daha fazla destek sağlıyor ve tecavüz suçunun eşiğini açık rıza olmaksızın herhangi bir cinsel aktiviteyi içerecek şekilde değiştiriyor. (Mirror)