Beşiktaş'taki bir kafede başı örtülü kadın müşterilere söylediği iddia edilen sözlerle, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla hakkında dava açılan Deniz Çakır’ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Deniz Çakır ve müştekiler katılmadı. Taraf avukatlarının katıldığı duruşmada olay günü Deniz Çakır’ın yanında olan arkadaşı Hande Selen Canar tanık olarak dinlendi.

“GEREKSİZ BİR GERİLİM OLDU"

Olay yerine Deniz Çakır’dan sonra gittiğini anlatan Canar, “Sonra da müştekiler geldi. Önce arkadaki masaya, sonra da yan masaya geçtiler. Biz yılbaşı ve doğum günü için birbirimizin fotoğraflarını çekiyorduk. Müştekiler bir anda bize dönüp 'bizi neden çekiyorsunuz?' dedi. Biz de ‘sizi neden çekelim’ dedik. Gereksiz bir gerilim oldu. Kalkıp telefonumdan çektiğim fotoğrafları onlara göstererek, ‘bakın sizi çekmedik’ dedim” ifadelerini kullandı.

Müştekilerden kendilerine doğru sürekli “İşte yine bizi çektiniz” gibi söylemler geldiğini anlatan tanık, “Müştekiler bizim alkol aldığımızı görünce sanki neden içtiğimize kızılıyor gibi tavırları vardı. Deniz Hanım da, ‘Burası Arabistan mı? Neden içki içmemize kızılıyor?’ dedi. Ama bunu müştekilere değil, bana söyledi” şeklinde konuştu.

HEM BERAAT HEM SUÇ DUYURUSU TALEBİ

Tanık beyanlarının ardından duruşma savcısı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Çakır’ın 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan beraatine karar verilmesini talep etti. Ancak savcılık, Deniz Çakır hakkında 'alenen hakaret' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.