Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti Türkiye gündemini adeta sarsarken şu ana kadar 11 şüpheli yakalandı. Yakalananlar arasında iki gündür her yerde aranan Kadir Yasak, ağabeyi Ali Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan D.'nin de olduğu öğrenildi. İki şüpheli Uğur Can B. ve Gökhan K. olay günü yakalanmıştı.

ECE ERKEN İLK KEZ KONUŞTU

Memleketi Rize'de bugün toprağa verilen Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eşi Ece Erken, Show Haber'de yaptığı açıklamaları sırasında cümleler boğazına düğümlendi.

Konuşurken hıçkırıklara boğularak "Keşke yaralasalardı, niye canına kıydılar?" diyen Ece Erken, "Evden nasıl çıktığımı bilmiyorum, taksiye bindim. Dediler ki 'ayağından vuruldu korkma, bir şeyi yok'. Dedim ki, 'en kötü sakat kalır, ben ona bakarım'. Beni yaşarken öldürdüler. Çocuklarına aşıktı. Biz birlikte yaşlanacağız diyorduk. Son nefesimi yanında vereceğim. Keşke ben ölseydim. Hala inanamıyorum..." diye konuştu.

GÖZYAŞLARIYLA O GECEYİ ANLATTI

O geceyi anlatan Ece Erken, "Beni her toplantıya götürürdü. O gün götürmedi. Oturur beklerdim onu. Kocamı 12.15'te aradım, 'niye aramadın bu saate kadar' dedim. 'Aşkım gazeteciler var, başkan (Fikret Orman) gitti çok oldu' dedi. İçime doğdu 12.30'da tekrar görüntülü aradım 'neredesin niye çıkmadın' diyecektim. Telefonu açmadı." dedi.