Universal Music Group (UMG) CEO'su Sir LucianGrainge, "Sting, müziği küresel kültüre nüfuz eden bir şarkı yazarlığı dehası. Müzik yayıncılığı için bizi seçerek, Sting'in şarkı yazarı ve kayıt sanatçısı olarak tüm çalışmalarının UMG ailesi içinde olacağından onur duyuyoruz" dedi. Grainge, 20 yıldan fazla bir süredir Sting ile çalışma ayrıcalığına sahip olduğunu ve müzik yayıncılığıyla ilişkilerini genişletmek için "heyecanlandığını" da sözlerine ekledi.

‘GÜVENİLİR ELLERDE’

Sting, “Kariyerim boyunca, Lucian'ın rehberliği altında, UMG ile uzun ve başarılı bir ilişki yaşadım. Kariyerimin iş bütününün değer verildiği ve saygı duyulduğu bir yuvaya sahip olması benim için kesinlikle çok önemli. Sadece uzun süredir hayranlarla yeni yollarla bağlantı kurmak için değil, aynı zamanda şarkılarımı yeni dinleyicilere, müzisyenlere ve nesillere tanıtmak için” dedi.  

Anlaşmanın tam miktarı resmi olarak teyit edilmemiş olsa da, birden fazla medya kuruluşu bunun 250-300 milyon dolar arasında bir değerde olduğundan bahsetti. Bu gelişme, şirketin Bob Dylan'ın şarkılarını 2020'de aynı şekilde açıklanmayan bir rakamla satın almasından bu yana en büyük satın alma.

Sting, 'EveryBreathYouTake' ve 'Roxanne' gibi polisiye hit parçalar yazdı, ardından 1985'te solo kariyerine başladı. 70 yaşındaki sanatçının en son çalışması, 'WhatCouldHaveBeen' adlı single'ıydı. 

Anlaşma, sanatçıların şarkılarından film ve TV hakları, kapaklar ve performans telif ücretlerinden lisans almak isteyen müzik şirketleri tarafından daha geniş bir satın alma çılgınlığının parçası. (RT)