Yapımcı Servet Aksoy’un eski eşi Nalan Avcı ile olan davası ile bir dönem gündeme gelen Zeyno Pelin Doğan hakkında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Şüpheli konumda Doğan yer alırken, suç duyurusunda bulunan ismin iş insanı Hakkı Gümüştekin olduğu anlaşıldı.

DEVİR İÇİN İMZA ATTILAR

Soruşturma dosyasında yer alan bilgi ve belgelere göre Doğan’ın eczası annesi Münevver Gılman Doğan ile Gümüştekin’in eczacı eşi Ayşe Derya Gümüştekin arasında Etiler’deki Pelin Eczanesi’nin devri konusunda protokol imzalandı. 20 Aralık 2010’da yapılan protokol bir süre sonra geçersiz duruma geldi. Eczanenin devrinde sorun çıkınca eczacı Gümüştekin, protokol gereği, ödediği paranın iadesini istedi. Ancak taraflar arasında yürütülen görüşmelerde paranın iadesine ilişkin sorun çözülemedi.

MAHKEME HAKLI BULDU

Ayşe Derya Gümüştekin, Münevver Gılman Doğan’e karşı İstanbul 12. Asliye Tic. Mahkemesinde alacak davası açtı. 4 yıl süren yargılama sonrası Gümüştekin haklı bulundu. Mahkeme, Gümüştekin’in ödediği paranın faizi ile iadesine karar verdi. Gümüştekin bu kararı icraya koydu. İstanbul 9. İcra Müdürlüğü üzerinden yapılan icra takibine göre alacak tutarı 550 bin liraya yakın.

GÖRÜŞME SONRASI TWEET

Ancak takibe rağmen sorun giderilemedi. Gümüştekin ve iş insanı eşi Hakkı Gümüştekin, ödemenin yapılması için borçlu Gılman Doğan’ın doktor eşi Ömer Kâmil Doğan ile de görüşmelerini sürdürdü. Hakkı Gümüştekin bir süre önce Doğan’ın görev yaptığı hastaneye giderek ödemenin yapılarak sorunun ortadan kaldırılması talebinde bulundu. Bu görüşmeden kısa süre sonra Zeyno Pelin Doğan, Twitter hesabından “Babam 74 yasındaki Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan’a hastanede, yapılan ölüm tehditti sebebi ile denetimli serbest zanlı İbrahim Hakkı Gümüştekin yakalanana kadar, maalesef kendisi! hasta bakamayacak, tedavi edemeyecek ve ameliyat yapamayacaktır! #hekimesiddeteson" şeklinde bir mesaj paylaştı.

‘HEDEF GÖSTERDİ’ İDDİASI

Savcılık başvurusunda ise Gümüştekin ile Dr. Doğan arasındaki görüşmede herhangi bir tehdidin olmadığı kaydedildi. Doğan’ın, hakaret ve iftira suçu işlediği öne sürülen başvuruda “Süpheli Zeyno Pelin Doğan, müvekkilin, mesleki faaliyetleri nedeniyle babası olan tıp doktorunu tehdit ettiği iddiası ile son günlerde gündemde olan sağlık çalışanlarına şiddeti de algı olarak kullanarak müvekkili hedef göstermiştir. Şüpheli taraf, gerçekleştirmiş olduğu fiili basın yayın yolu olarak nitelendirilen sosyal medya üzerinden yapmıştır. Şüphelinin bu fiili iftira suçuna vücut vermiştir” denildi.