Başsavcılık, şarkıcı Gülşen’in konser verdiği sırada sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı TCK’nin 216. maddesi kapsamında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan resen soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Başsavcılıkça, şarkıcı Gülşen’in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmesi talimatı da verildi.

Gülşen'in sahnedeyken “İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği görüntüler tepki çekmişti.

ÖNDER'DEN GÜLŞEN'E TEPKİ

İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER), Gülşen açıklamalarına tepki göstererek, "Toplumu ifsat etmeyi kendisine vazife edinmiş, sanatı(!) ile konuşulamayan bir şahsın imam hatip camiasıyla ilgili hadsiz ifadelerini, iftira ve hakaret içeren ithamlarını aynen kendisine iade ediyoruz. Şahsın hezeyanlarına karşı hukuki süreç başlatıyoruz. Aziz milletimizin göz bebeği olan imam hatip okullarımızın mezun ve mensuplarının bu gibi şahısların çirkin propagandalarına ve ucuz yollu gündemde kalma çabalarına asla müsade etmeyeceğiz" denildi. 

MEVCUTLU SEVK NE DEMEK?

Cezaevlerinde, adliyelerde, karakollarda kişinin bir memur eşliğinde bir yere getirilmesi, götürülmesi” anlamına gelir. Bu kişi ya aranan kişidir ya da hükümlüdür.