Grup adına konuşan Dilber Sünnetçioğlu, ”Kadın olarak Ahmet Kural'a sesleniyorum. Özrünü kabul etmiyoruz. Hiçbir davranış Sıla'ya uygulanan şiddeti mazur kılamaz. Ahmet Kural'ı esefle kınıyorum” dedi. 

Kadın Meclisi üyeleri, İstanbul Adliyesi'ne gelerek basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Dilber Sünnetçioğlu, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı iddia edilen ve geçtiğimiz gün açıklama yaparak tüm kadınlardan özür dileyen oyuncu Ahmet Kural'a seslendi. Kadınlar olarak Ahmet Kural'ın dilediği özrü kabul etmediklerini söyleyen Sünnetçioğlu, "Sıla'yı duruşundan ötürü kutluyorum. Türkiye'de her gün kadınlar şiddet görüyor, öldürülüyorlar. Kadınlara olarak biz çok bir şey istemiyoruz. Erkekler gibi yaşamak istiyoruz. Onların yaşam hakkı varsa, biz dünyanın yarısıyız. Biz de yaşayacağız. Ahmet Kural, ben 'şiddet uygulamadım, itişme kakışma' diyor. İtişme kakışma da şiddettir. Şiddet olması için gözünün morarması ağzının burnun patlaması gerekmez" diye konuştu. 

“Sıla'nın uğradığı şiddetten dolayı mücadelesinde yanındayız” 

Sıla'nın yanında olduklarını belirten Sünnetçioğlu, “Kadın olarak Ahmet Kural'a sesleniyorum. Benim de onun yaşında evladım var. Özrünü kabul etmiyoruz. Hiçbir davranış Sıla'ya uygulanan şiddeti mazur kılamaz. Diyor ki sadece itiş kakış. Elinde darp raporu var. Görüntüler var. Sıla'nın uğradığı şiddetten dolayı mücadelesinde yanındayız. Ahmet Kural'ı esefle kınıyorum. Kadınlar ona gereken cevabı verecektir” dedi.