62 yaşındaki aktör, mahkemelerinden birinde dört cinsel saldırı suçlaması ve bir kişinin rızası olmadan cinsel ilişkiye girmesine neden olma suçlamasını reddetti. 2 kez Oscar kazanan oyuncu daha önce, şimdi 30'lu ve 40'lı yaşlarında olan üç kişinin iddialarını "şiddetle reddettiğini" belirtmişti.

‘MASUMİYETİNİ KANITLAMAK İÇİN DÖNDÜ’

Yargıç, Spacey'nin koşulsuz kefaletle serbest bırakılmasına izin verilmemesi durumunda davanın Old Bailey'de görüleceğini söyledi. 2023'te daha erken bir duruşma yapılacak. İddia edilen suçlar, 2005 ve 2013 yılları arasında Londra ve Gloucestershire'da meydana geldi. 

Spacey'nin avukatı Patrick Gibbs QC, geçen ay Westminster sulh mahkemesinde yapılan önceki bir duruşmada, müvekkilinin "bu davadaki tüm suçları şiddetle reddettiğini" söyledi. Spacey'nin "masumiyetini kanıtlamak için" İngiltere'ye döndüğünü ve "hayatına devam ettiğini" söyledi. 

İDDİALAR ‘YÜZ KIZARTIYOR’

Kendisine yöneltilen suçlamalar şunlardır: 2005 yılının mart ayında, şu anda 40'lı yaşlarında olan bir erkeğe iki kez cinsel saldırı; Ağustos 2008'de Londra'da şu anda 30'lu yaşlarında olan ve rızası olmadan cinsel ilişkiye girmesine neden olan bir erkeğe cinsel saldırı; ve nisan 2013'te Gloucestershire'da şu anda 30'larında olan bir erkeğe cinsel saldırı.

Kraliyet Savcılık Servisi suçlamaları Mayıs ayında onayladı, ancak aktör ancak geçen ay İngiltere'ye geldikten sonra resmi olarak suçlanabildi.

Kevin Spacey, House of Cards, Olağan Şüpheliler ve American Beauty'deki rolleriyle tanınıyor. (Guardian)