Los Angeles'ta bir yargıç, 39 yaşındaki şarkıcının babası tarafından 2008 yılında başlatılan vasiliği yürürlükten kaldırdı. Ünlü sanatçının hayranları, vasiliğinbabası tarafından kötüye kullanıldığınısavundu ve Spears'ı desteklemek için mahkeme salonunun dışında toplandı.

HER KONUDA KARAR VEREBİLİYOR

Sanatçının babası Jamie daha önce bunun "gerekli" olduğunu söyledi ve "hayatının kontrolünü yeniden ele geçirmesinin" zamanının geldiğini kabul etti. Jamie Spears'ı temsil eden avukatlar daha önceki mahkeme başvurularında "Hayatı karmakarışıktı ve fiziksel, duygusal, zihinsel ve mali sıkıntı içindeydi" dedi.

Vasiler, mali durumu ve kariyer kararlarının yanı sıra yaptığı ziyaretler ve yeniden evlenip evlenemeyeceği gibi önemli kişisel meseleler üzerinde güce sahipti.Los Angeles County Yüksek Mahkemesi Yargıcı Brenda Penny, şarkıcının vasiliği sona erdirme talebi lehinde karar verdi ve tarafların hiçbiri buna karşı çıkmadı.

Kararın bir parçası olarak Yargıç Penny, geçici olarak görev yapan bir muhasebecinin devam eden mali sorunları çözmek için bazı yetkileri elinde tutması gerektiğini söyledi. Mahkemenin dışındaki kalabalığa hitap eden Spears'ın avukatı Mathew Rosengart, mahkeme duruşmaları boyunca şarkıcının gösterdiği "cesareti" övdü. (BBC)