En parlak döneminde Revlon, dünyanın önde gelen markalarından biriydi. 1970 yılında siyah bir modele sahip ilk güzellik şirketi oldu ve birçok süper modeli ünlü yaptı. Geçen yüzyılın büyük bir bölümünde ırk engellerini aşan ve güzellik trendlerini dikte eden şirket, 90 yıl önce New York'ta kurulduğundan beri mağaza raflarında yer aldı. 

‘TABUTUN SON ÇİVİSİ’ BENZETMESİ

Şirketin en son raporlama yılında toparlandılar, ancak yine de yılda 2,4 milyar doları (1,9 milyar sterlin) aşan pandemi öncesi seviyelerin gerisinde kalıyorlar. Son aylarda yüzlerce uluslararası şirketi etkileyen küresel tedarik zinciri kesintileri, sonunda Revlon için tabuttaki çivi olduğunu kanıtladı.

575 MİLYON DOLAR 

Şirket, mahkeme onayının ardından mevcut borç verenlerinden 575 milyon dolar finansman almayı beklediğini ve bunun da günlük operasyonlarını devam ettirmesini sağlayacağını söyledi.

2018'de Revlon CEO'su olan Debra Perelman, "Bugünün başvurusu, Revlon'un tüketicilerimize onlarca yıldır teslim ettiğimiz ikonik ürünleri sunmasına ve gelecekteki büyümemiz için daha net bir yol sağlamasına olanak tanıyacak" dedi. Moda ticaret dergisi WWD tarafından yakın zamanda yapılan bir sıralamaya göre, şimdi kozmetik üreticileri arasında 22. sırada yer alıyor. (Sky News)