Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan ve yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen Nükhet Duru, bu defa bir takipçisinin kendisine yaptığı çirkin yoruma verdiği yanıtla gündeme geldi. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir video paylaşmaya hazırlanan ancak bir takipçisinden gelen: "Huylu huyundan vazgeçmezmiş canım benim, hak yerini elbet bulur. Her şey bu dünyada 40 sene sonra metres olmakla gurur duymak bile incelenmesi gereken bir psikoloji" şeklindeki yoruma bir hayli sinirlenen Nükhet Duru sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Bu 8 Mart sabahına şu şekilde uyandım:


Ekip dostlarım, hakkımda yazılan bir yorumu gönderdi: “40 yıl sonrasında metres olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Nükhet Duru’nun psikolojisi incelenmeli”. Sizin için bambaşka bir 8 Mart video hazırlamıştık fakat bir kadının ustalaşmış hayatıyla ilgili bir münakaşa varken bile iyi mi bel altı yorumlarla yerilmeye çalışıldığını anlatmak istedim. Video başka zamana kaldı aslına bakarsan ‘hanım olmanın’ yarattığı problemler da bir tek 8 Mart’a sıkıştıralamayacak kadar fazlaca.

Siz hiçbir adam için edilmiş ‘kaliteli’ bir hakaret duydunuz mu ömrünüzde? Hakaretin kendisi bile 15 kere sorgulanmalıyken, ‘bir metreslik hikayesine tutunup onunla beni yermeye çalışmak… Yahu hadi oldu diyelim hadi hanım evli bir adama aşık oldu diyelim, adam 1000 kere suçluyken bile hanım değil mi hep ‘ayartan’? Yuva yıkan hanım değil mi hep yuvası olmayan? Bu erkekler ne yapmış oldu da devamlı yuvası olmayı hak etti?

45 yılı devirdim sanat hayatımda. 50. yıl konserime güvenilir adımlarla ilerliyorum. Bu süreçte hem kendim hem bir fazlaca dostum için duydum, okudum: “O bilmiyorum kimin sevgilisi aslına bakarsan”leri, “Metreslikten gurur duyuyor”ları, “Kimle yatıp kalktığı belli değil”leri gani gani duydum. 

Bundan uzun seneler ilkin zorla bekaret testi yaptırılmış biri olarak, sex işçilerine şarkı yazılmasına vesile olmuş biri olarak, ömrünü aşık olmuş yerlerde sürünen hanım şarkılarına adamayan bilerek marazsız şarkılara tutunmuş biri olarak bir kez daha hepimizi uyarmak istedim. Kendimi de… Utanıyorum kendimize erkeklerle ilgili koyduğumuz yüce üst sınırlardan fakat hanımefendiler için yarattığımız sınırsızlıktan. Utanıyorum bunun bir parçası olanlardan. Siz istemeseniz de biz bu dünyayı, biz bu dili değiştireceğiz. 8 Mart Dünya Bayanlar Günü mübarek olsun!”