Onur Elmas’a ait CSR Paroni Medya Prodüksiyon ve Reklam Gayrimenkul ve Danışmanlık Hizmetleri adlı şirkete yönelik icra takibi, İstanbul Anadolu İcra Müdürlüğü üzerinden başlatıldı.

Alacaklı şirket, Mart 2020’de kurulan ve kayıtlı sermayesi 10 bin lira olan şirkete karşı icra takibine girişti. Şirketin talebi üzerine, müdürlük çok sayıda bankaya yazı gönderdi.

Söz konusu yazılarda, şirketin bankadaki paralarına bloke konulması istendi. 23 Ağustos ve 24 Ağustos’ta, Akbank ve İş Bankası’ndan gelen yanıtlarda, CSR Paroni Medya’nın herhangi bir hesabının bulunmadığı kaydedildi.

Şirkete yönelik icra takibinin yanı sıra, çok sayıda kişinin de ‘devre mülk’ şikâyeti bulunuyor. Çeşitli şikâyet sitelerinde, yaşadıklarını dile getiren çok sayıda kişi, sorulular hakkında suç duyurusunda bulundu. Söz konusu şikayetlerden birkaçı şöyle:

250 BİN LİRASI GİTTİ

CSR Paroni Medya çalışanları O., T. ve U. adlı şahıslarla devre mülkünüzü devlet garantili altında satış yapıyoruz diye beni yanılttılar. 85 bin lira aldı sonra da O.  bizi arayıp ‘devletin KDV'si var deyip yoksa satışınız olmayacak deyip 98 bin aldı ve bunu bütün kartlarımı boşalttı. 25 gün deyip şirketi kefil gösteriyorum diyerek bankalardan kredi çekti ne yeminler edip bizleri yanılttı bu insanlara inandım 250 bin beni batırdılar orada çalışanların hepsi aynı kimle tanıştım hepsi satışınız olur deyip 55bin istiyor güya bana diyor ki onların ekibi ayrı benim ekibim ayrı deyip yanıltıyorlar.

DEVRE MÜLKÜNÜ SATARIZ YALANI

21 Mayıs günü CSR Paroni Medya şirketi tarafından davet edildiğim Elit World Hotels Asia'ya gittim. Afyondaki devremülk satışı için hazırda o otele gelip giden zengin paralı müşterileri olduğunu ve hemen satabileceklerini söyleyen yetkili Burak Akdağ, bana önce 20 bin sonra 60 bin TL daha telefonumu eline alıp rahat rahat kredi çektirdi. Benim iki kredim olduğunu bu kredileri ödeme gücümün olmadığını söylediğim halde birilerini arayarak hangi bankadan ne kadar alabileceğimi öğrenip vaatlerle yanılttı kredileri çektirdi ve o tarihten itibaren ne aradı ne sordu. Burak Akdağ’a telefonla ulaşılamıyor. WhatsApp üzerinden yazıp arayabiliyorum ve süreli mesaj yapmış bütün yazışmalar 24 saatte kayboluyor.

75 BİN LİRASI BUHARLAŞTI

CSR’den devrim ülküme almak için beni aradılar; bunun için benden 75 bin lira teminat aldılar. Ancak bana vaat ettikleri sürede satışını yapmadılar kaldı ki telefonlarıma bile bakmadılar. Bir de suçluymuşuz gibi onları sürekli arayıp taciz ettiğimizi söylediler. 14 günlük cayma süremizi kullandık Ancak şunu söylemek istiyorum ki asla ama asla güvenilir bir firma değil.

MAĞDURLAR PERİŞAN HALDE

CSR Paroni Medya ve unlar kadar kötü bir insan topluluğu görmedim. 40 gündür oyalayıp duruyorlar toplam 105 bin liramı alıp erteledikçe erteliyorlar. Bunların önüne neden kimse geçmiyor illa mağdurlardan biri sonun da cinnet geçirecek olan olacak ben böyle kanser bir topluluk görmedim süreç yarın başlatıyoruz.