Cemiyet fotoğrafçılığının efsane isimlerinden Zozo Toledo hayatını kaybetti. Türkiye'nin en eski paparazzisi Toledo'nun ölüm haberi sevenlerini üzdü.

Türkiye'nin ‘en eski ve en renkli’ cemiyet fotoğrafçısı olarak nitelendirilen Zozo Toledo için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yusuf Toledo'nun ölümünün ardından bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda, “Basının kıdemli magazin foto muhabirlerinden değerli meslektaşımız Yusuf Toledo'yu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesini, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor başsağlığı diliyoruz" denildi. Magazin Gazetecileri Derneği de başsağlığı mesajı yayınladı.

Derneğin mesajında;

“Türkiye'nin bilinen en eski ve en renkli cemiyet fotoğrafçılarından ilk paparazzi, dostumuz, Don Jose De Toledo En Salinas bilinen adıyla Zozo Toledo'yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, basın camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz” ifadelerini kullanıldı.

1937 yılında İstanbul’da doğdu. Mesleğe 1961 yılında Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Günaydın ve Sabah Gazetelerinde çalıştı. VIP Dergisi'nde Foto Muhabirliği yaptı. İtalyanca, Fransızca, Yunanca ve İspanyolca biliyordu. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.