Sosyete dünyası bir süredir, fısıltı şeklinde kulaktan kulağa yayılan bir dava dosyasını konuşuyor. Boşanma davasındaki taraflar, çoğu kimsenin ilgisini çekmeyen isimler olmasına karşın, dosyalara giren bir isim ise tüm dikkatleri üstüne çekmeyi başarmış durumda. O isme ve dava dosyasında yer alan çarpıcı bilgilere geçmeden önce, ilk olarak anılan dosyaya dair kısa bir bilgi vermekte yarar var.

11 YIL ÖNCE TANIŞTILAR

Boşanma davası Gaziosmanpaşa 3. Aile Mahkemesi’nde görülüyor. Peyzaj Mimarı D. G. (29), geçen yıl eşi Ş. G.’ye (32) karşı boşanma davası açtı. Dava dosyasına göre 2011’de tanışan çift, Kasım 2017’de evlendi. Dosyaya göre bu evlilikten çiftin, 9 ay önce bir çocuğu dünyaya geldi. D. G., boşanma davasında, Ş. G. ile anlaşamadıklarını, fikren ve ruhen çelişki yaşadıklarını kaydetti. 

O KAYITLAR DOSYADA

Ancak Ş. G.’nin avukatlarının, ‘zina’ suçlaması ile açtıkları karşı dava ise durumun oldukça farklı olduğunu ortaya koydu. Ş. G.’nin avukatlarının boşanma dava dosyası yanı sıra savcılığa sundukları dosyalarda yer alan ses kayıtları, yazışmalar ve tanık anlatımları, D. G.’nin açtığı davanın gerisinde, filmlere konu bir yasak aşkın yaşandığını ortaya koydu.


Ayşe Arman ile Sanem Özparpucu

ÖNCE EŞİNDEN BOŞANDI

Ulaşılan belgelere göre, D. G., evlendikten bir süre sonra, 2018’de İstanbul Esenyurt’ta bulunan Babil Peyzaj Proje Uygulamaları Mimarlık şirketinde çalışmaya başladı. D. G.’nin işe başladığı süreçte anılan şirket Sanem Özparpucu ile 2020 yılında boşandığı eşi Ş. M. Özparpucu’ya aitti. Belgelere göre, Özparpucu çifti Mart 2020’de boşandı. Çiftin 15 yaşındaki kızlarının velayeti annede kaldı. 200 bin TL sermayeli şirketin tüm hisseleri de Sanem Özparpucu’ya geçti. 

Pervin Ersoy, Bakan Mehmet Ersoy ile Sanem Özparpucu

BAKAN ERSOY’LA AYNI KAREDE

Eski eşinin soyadını kullanma hakkını da elde eden Sanem Özparpucu, işlerine ağırlık verdi. Ceyda Düvenci, Zeynep Ilıcalı, Ergin Ataman, Ayşe Arman, Ecem Oltulu, Hazal Kaya, Seher Nigiz, Şebnem Buhara, Beşiktaşlı Domagoj Vida gibi isimler Özparpucu’nun müşterisi oldu, yakın ilişkileri oluştu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ile gezi fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında paylaşan Özparpucu, geçen 29 Ekim’e açılışı yapılan AKM’de Bakan Mehmet Ersoy ve eşi Pervin Ersoy ile de aynı karede yer aldı.



Sanem Özparpucu, 5 yıldır evli olan çalışanı D. G. ile.

EŞİ VE ANNESİ HASTANEDEYKEN

Boşanma davasında yer alan bilgi ve belgelere göre D. G., eşi ile anlaşamadığı gerekçesiyle boşanma talebinde bulundu. Ancak ‘zina’ suçlaması ile açılan karşı davada ise G.’nin, şirketinde çalıştığı Sanem Özparpucu ile ‘yasak aşk’ yaşadığı kaydedildi. ‘Zina’ suçlamasına dayanak olarak, bir dizi ses kaydı ve yazışma içeriği dosyaya girdi. Anılan kayıtların biri 5 Mayıs 2021 tarihli. Bu tarih, Ş. G.’nin doğumundan tam bir hafta sonrasına denk geliyor.


Seren Serengil ile Sanem Özparpucu

GEL BENİ HAYATA DÖNDÜR

Söz konusu kayıt D. G. ile patronu Özparpucu arasında geçiyor. İkili başlangıçta devam eden işleri ve şirket çalışanları ile ilgili konuşuyor. Görüşmenin sonuna doğru D. G., Özparpucu’ya “Hoparlörden çıkalım” dedikten sonra “…Seni çok seviyorum. Seni çok özledim. Tamam bebeğim. Hadi görüşürüz öpüyorum” diyor. Dosyaya sunulan dilekçede, anılan konuşmanın yapıldığı esnada Ş. G. ile kayınvalidesi, bir hafta önce dünyaya gelen bebeğin kontrolü için hastanede bulunuyordu. D. G. ise, eşi ve annesini dışarıda beklediği esnada bu görüşmeyi yaptı. Dosyaya sunulan bir diğer ses kaydı içeriği ise, dikkat çekici. Anılan kayıtta Özparpucu, çalışanı D. G.’yi “İyi değilim. Gel beni hayata döndür” sözleri ile kahvaltıya davet ediyor. Bir başka kayıtta da Özparpucu, G.’ye ‘aşkım’ diyor.


Ceyda Düvenci, Sanem Özparpucu ile

HAMİLE KADINA: EŞİN SENİ ALDATACAK

Dava dosyasına, Ş. G.’nin dikkat çeken bir iddiası da girdi. Buna göre, çift arasındaki krizin ortaya çıkmasından birkaç ay önce Ş. G., salonda bulunurken, eşi yatak odasındaydı. Saat 24.00’e doğru yapıldığı belirtilen görüşmede D. G.’nin telefonla konuştuğu kişiye “Bebeğim” dediği iddia edildi. Ş. G., anılan görüşmenin eşi ile patronu Özparpucu arasında geçtiğini belirledi. Yine, Özparpucu’nun, Ş. G. ile 5 aylık hamileliği döneminde yaptığı bir görüşmede “D. seni aldatacak. D., çocuk doğunca bakmayacak. O., seninle her şeyi yaşayamıyor” yönündeki ifadeleri dosyaya girdi. D. G., ile Özparpucu arasındaki bir başka kayıtta ise G.’nin “Nasıl olsa sileceğim kaydı” diyerek, ikili arasındaki kayıtların bir bölümünü sildiği anlaşılıyor.


Sanem Özparpucu Beşiktaşlı Vida ile

HEM ALDATTI HEM TAZMİNAT İSTEDİ

Dava dosyasına göre, D. G. başlangıçta, Özparpucu ile olan ilişkisini inkâr etse de bir süre sonra, annesi dahil aile üyelerine, bir ilişki yaşadığını kabul ediyor. Bir süredir, yaşadığı aile apartmanını eşini ve çocuğunu terk ederek Özparpucu’nun Esenyurt’ta bulunan Ardıçlı Villaları’ndaki evine yerleşen D. G., eşine karşı açtığı boşanma davasında 200 bin TL de tazminat talep etti. Ş. G. adına, ‘zina’ suçlaması ile açılan çekişmeli boşanma davasında ise D. G.’nin 2 milyon lira tazminat ödemesi talep edildi. Dilekçede ayrıca, anne ile çocuğuna 10’ar bin TL nafaka ödemesi talep edildi. D. G.’nin sadakat yükümlülüğüne uymadığı vurgulandı. Çocuğun velayetinin de anneye verilmesi talep edildi.


Ergin Ataman, Sanem Özparpucu ve Berna Ataman

BOŞANMA AVUKATI TANIDIK!

Boşanma davasında D. G.’nin avukatı ile ilgili de ilginç bir bilgiye ulaşıldı. Dosyada, D. G.’yi Av. Özkan Sencer Karadöl temsil ediyor. Av. Karadöl’ün, Mart 2020’de boşanmalarına karar verilen Sanem Özparcucu, Ş. M. Özparpucu davasında da yer aldığı anlaşıldı. Anılan davada, Karadöl, Sanem Özparpucu’nun avukatıydı. Bir başka ifade ile Av. Karadöl, boşanmasına yardımcı olduğu Özparpucu’nun şimdi de sevgilisi konumundaki evli çalışanının boşanması için çaba veriyor.


Sanem Özparpucu ile Şebnem Buhara

ÜÇÜ DE BİRBİRİNDEN ŞİKÂYETÇİ

Öte yandan, anılan boşanma davası yanı sıra taraflar arasında birçok suç duyurusu ve şikâyet başvurusunun da olduğu anlaşıldı. Ş. G., Sanem Özparpucu hakkında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunurken, Özparpucu da Ş. G. hakkında, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ iddiası ile şikâyetçi oldu. Benzer şekilde, D. G. ile Ş. G.’nin de karşılıklı bir dizi uzaklaştırma kararı aldıkları belirlendi. Anılan kararlardan birinin, D. G.’nin eşini darp etmesi ve ölümle tehdit etmesi üzerine verildiği belirlendi. Özparpucu hakkında, SGK’yı dolandırdığı iddiası ile de suç duyurusunda bulunuldu.